Gradestokken har begynt å krype nedover, og høsten har atter en gang meldt sin ankomst. Det vil si at det på nytt er på tide å ta på seg støvletter og boots. Hva sier du til et par lårhøye råsexy støvletter?

Les mer og se bilder: 35 par trendy boots

Les også: Dropp de høye hælene

Julia Robert i

PRETTY WOMAN: Julia Roberts i skyhøye støvletter. © Foto: Stella

Lårhøye støvletter

PÅ CATWALKEN: Modell med lårhøye støvletter på visningen til Louis Vuitton. © Foto: Scanpix

«Fuck me boots»

Kjært barn (?) har mange navn. Bootsene som går over kneet er intet unntak. De blir kalt blant annet «over-the-knee boots», eller OTKs om du vil, waders og rett og slett «fuck me boots».

Et godt norsk navn kan være vanskelig å finne, noen kaller dem horestøvletter. Et slikt navn er ikke veldig flatterende, så la oss kalle dem lårhøye boots.

Høstens hotteste trend

Uansett, disse skyhøye bootsene og støvlettene er kjempe hotte denne høsten og vinteren.

Da de store designerne og motehusene viste fram sine kreasjoner for sesongen, var det flere som hadde innlemmet lårhøye boots i sine kolleksjoner.

Alt fra Chloé, Prada og Louis Vuitton til Costume National, Rock Owens, Victor & Rolf og Antonio Berardi hadde kledd sine modeller i lårhøye boots da de spradet opp og ned catwalken.

Kle deg som «Pretty Woman»

Men det er ikke bare på catwalken de råsexy støvlettene er populære.

De kvinnelige stjernene i Hollywood har også hevet seg på trenden og kler seg i de lårhøye skoene - akkurat som Julia Robets gjorde i den legendariske filmen «Pretty Woman».

Kjendiser som Rihanna, Madonna, Kate Moss, Ciara og Lady GaGa har alle blitt obeservert i de frekke støvlettene.

Dyrt og billig

Men det er ikke bare de dyreste merkene som har hevet seg på trenden. Du får også tak i «fuck me bootsene» hos blant annet Din Sko, Friis, Fornarina og Topshop.

Vi har funnet fram til 20 par lårhøye boots og støvletter som passer enhver smak og lommebok - det billigste paret koster kr 599, mens det dyreste koster over kr 13.000.

Finn dine favoritter i bildegalleriet over.

Les også:

Bli en gaselle på skyhøye hæler

Topshop endelig til Norge

Slik får du bukt på cellulittene

Tilbake til Klikk Mote

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!