Hvem skulle tro at puffermene og skulderputene som var så populære på 80-tallet skulle bli in igjen?

Kjendisene har alt kastet seg på trenden. Det er ikke til å komme bort i fra at denne høsten vil gatebildet preges av både brede skulderpartier og store puffermer.

Superstjerner som Rihanna, Miley Cyrus, Gwyneth Paltrow, Victoria Beckham og Beyonce er bare noen av mange kjendiser som kler seg i plagg med skulderputer - både i kjoler, topper og jakker.

I bildekarusellen på toppen av artikkelen kan du se noen av de kreative antrekkene som stjernene har dukket opp i på premierer og fester den siste tiden.

(Saken fortsetter under bildet)

Skulderputer og puffermer

HØSTMOTEN: Plagg fra høstkolleksjoner. Til venstre kjole fra H&M til 499 svenske kronor. I midten en topp fra Laredoute.no til 199 kroner og til høyre jakke med skulderputer fra Ellos til 1199 kroner. © Foto: Produsentene

Skulderputer og puffermer

GØY: Linda Vasquez, moteansvarlig i Kamille, synes det er gøy at skulderputene fra 80-tallet er tilbake. © Foto: Privat

- Så gøy!

En av de som synes det er gøy at denne elskede og hatede 80-tallstrenden er tilbake, er Linda Vasquez, moteansvarlig i Kamille og tidligere mote/skjønnhetsansvarlig i Cosmopolitan.

- Man tenker jo umiddelbart "skrekk og gru." Men det er faktisk gøy at skulderputene og puffermene er tilbake. Det er alltid en ny vri på en mote som kommer tilbake igjen, sier Vasquez, som legger til at det er morsomt at man får andre fokusområder på kroppen.

Les også: Skjønnhetsprodukter billigere på nettet

- Det gir jo et maskulint utrykk og jeg tror det vil slå an. Kanskje ikke i så stor grad som vi så på catwalken, men de som er opptatt av mote og av å følge trenden vil garantert kaste seg på denne trenden, sier hun.

På vei til butikkene

Enten du vil det eller ikke, så kommer skulderputene til å snike seg sakte, men sikkert inn i gatemotebildet. I de store kjedene som H&M og Ellos kan man allerede se at flere av høstens plagg har skuldre med skulderputer.

- Det er i hovedsak blazerne som kommer til å ha skulderputer. På catwalken var det designere som Balmain, Stella McCartney og Dolce & Gabbana som viste mye skulderputer og puffermer, sier Vasquez.

Les også:

Trendnyhetene fra IKEA

Bli hot med hatt i høst

Tilbake til Klikk Mote

DESIGNERKLÆR: Designerjakker med skulderputer er ikke akkurat billig. Disse kan kjøpes gjennom nettsiden net-a-porter.com. Fra venstre jakke fra Alexander McQueen til 11.899 kroner. I midten jakke fra Balmain til 88.000 kroner og til høyre tweedkåpe fra Balmain til 38291 kroner.=

DESIGNERKLÆR: Designerjakker med skulderputer er ikke akkurat billig. Disse kan kjøpes gjennom nettsiden net-a-porter.com. Fra venstre jakke fra Alexander McQueen til 11.899 kroner. I midten jakke fra Balmain til 88.000 kroner og til høyre tweedkåpe fra Balmain til 38291 kroner. © Foto: Net-a-porter.com

Les hele saken
Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!