I fjor høst ble det klart at det var den norske designeren Peter Dundas som kom til å ta over som sjefsdesigner for det italienske merket Pucci, etter at britiske Matthew Williamson sa takk og farvel.

Under moteuken i Milano i februar i år viste Peter Dundas fram sin første kolleksjon for motehuset.

Det var mange som så fram mot dette, og som var spente på hvordan han ville tolke Pucci-magien.

Se deler av kolleksjonen i videoen over.

Slaktet av motekritiker

Til tross for at Loudomia Pucci, datteren av grunnleggeren Emilio Pucci, var svært fornøyd med kolleksjonen, var det visse motekritikeren som ga nordmannen strykkarakter.

- Jeg synes ikke det var bra. Alle gikk veldig kjapt, og det er et dårlig tegn. Jeg synes den så ut som en kopi av Balmain-kolleksjonen, sa Godfrey Deeny, som jobber for Fashion Wire Daily.

Han innrømmer at han ikke har lyst til å si akkurat dette offentlig, men han mente at hele kolleksjonen var en tydelig kopi.

Manglet Puccis ikoniske farger

Motehuset Pucci er kjent for sine sterke farger og ikoniske mønster, men dette var ikke å se i Oslo-guttens debutkolleksjon.

Her gikk det i mye svart og jordfarger, og det typiske mønsteret var så å si ikke-tilstedeværende.

En Pucci-kolleksjon er lett å kjenne igjen, mens i Peter Dundas sitt første forsøk er det vanskelig å gjette klærnes tilhørighet.

Rocka og tidsriktig

Motekritikeren Nicole Phelps, som jobber for Style.com, er ikke like negativ i sin kritikk av kolleksjonen.

Hun mener Peter Dundas gjør et godt forsøk på å gjøre Pucci anvendelig for unge mennesker i dag.

«Det at alle unge artister i dag ønsker å se ut som rockestjerner ser ut til å ha gitt ham muligheten til å gjøre Pucci tidsriktig igjen», skriver hun på nettsiden.

Pucci - før og nå

STOR FORSKJELL: Til venstre ser man plagg fra Peter Dundas sin kolleksjon, til høyre er klær fra forrige høst og vinter. © Foto: Stella

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!