Aktuell

Navn: Synnøve Skarbø

Alder: 38

Yrke: Programleder

Sivilstand: Single

Aktuell som: Programleder for gameshowet "Wipeout" på TVNORGE

1. Hvilken historie elsker moren din å fortelle fra da du var liten?

- At jeg var så glad i smør. Jeg satt midt oppå bordet og maulet smør, rett fra pakken.

Jeg er fortsatt veldig glad i smør, men jeg spiser det ikke som hovedrett lenger.

2. Det fineste stedet du har vært?

- Sunnmørsalpene. Ingen over, ingen ved siden av. Å gå turer i fjellene der hjemme er rene lykkepillen. Jeg går helst alene; legger ut på dagstur med sekk på ryggen, iPoden på øret, og så synger jeg av full hals.

3. Når lyver du?

- Jeg prøver å la være å lyve, men noen hvite løgner blir det likevel rett som det er.

KONGELIG INSPIRSJON: Her er dronning Sonja med Chanel-vesken som Synnøve kjøpte maken til.

KONGELIG INSPIRSJON: Her er dronning Sonja med Chanel-vesken som Synnøve kjøpte maken til. © Foto: Bjørn Sigurdsøn, Scanpix

For eksempel hvis noen spør meg hva jeg synes om den nye korte og praktiske frisyren de har fått. Man kan jo ikke si annet enn at de er mye finere enn før de klippet seg?

4. Hva vil du fremheve, og skjule, når du kler deg?

- Det er veldig avhengig av dagsformen. Av og til vil jeg skjule hele skroget, og helst gå i burka. Andre dager er jeg klar for å vise meg frem. Da trekker jeg gjerne i en kort kjole. Noe jeg aldri går i - uansett dagsform - er trange tights uten å ha noe utenpå rumpa.

5. Hva er ditt mest ekstravagante kjøp?

- En Chanel-veske, "2.55". Den heter det fordi den ble designet i februar 1955. Jeg var i Frankrike på ferie og fikk for meg at det var på tide med en designveske. Jeg hadde sett et bilde av dronning Sonja der hun hadde den i beige, så jeg gikk for den samme. Sonja var mitt stil-ikon der!

Les også: Vårens fineste vesker

RETT KLEDD: Dronning Sonja er ikke den eneste kongelige Synnøve Skarbø lar seg inspirere av. Kjolen hennes er den samme som kronprinsesse Mette-Marit brukte da hun var til stede på Oslo Fashion Week. Kjolen er designet av Nic Herlofson fra FIN, og den vant Nåløyet-prisen for 2009.

RETT KLEDD: Dronning Sonja er ikke den eneste kongelige Synnøve Skarbø lar seg inspirere av. Kjolen hennes er den samme som kronprinsesse Mette-Marit brukte da hun var til stede på Oslo Fashion Week. Kjolen er designet av Nic Herlofson fra FIN, og den vant Nåløyet-prisen for 2009. © Foto: Jørn Grønlund

6. Hva er ditt skjulte talent?

- Jeg er ekstremt god til å rydde. Jeg burde nesten hatt det som levebrød.

7. Hvilken film angrer du på at du så?

- "Amélie fra Montmartre". Den ble jo lovprist både i aviser og blant venner, så jeg satt som et tent lys i kinosetet - full av forventninger. Men jeg synes den var elendig. Jeg liker aldri de filmene som får størst sum på terningen og har fått Gullpalmen. Gi meg en enkel romantisk komedie i stedet, takk.

8. Hvilken egenskap hos deg selv setter du mest pris på?

- At jeg er så effektiv, er jeg fornøyd med. Det hadde vært kjipt å være født treg.

Les også: Slik blir du kvitt kvisene

9. Din første kjærlighet?

- Storebroren til bestevenninnen min. Helt til han dro ned buksene og tisset på meg. Med fare for at den siste setningen kan misforstås, skynder jeg meg å legge til at han bare var ni år.

10. Hvilke egenskaper liker du best hos en mann?

- Jeg liker at mange menn har en innebygd trang til å ta ansvar. Det verste som finnes, er tafatte mannfolk som ikke klarer å ta grep når det trengs.

Les også: Finn klær til din fasong

Synnøve Skarbø elsker naturen, og turer i Sunnmørsalpene er favoritten.

Synnøve Skarbø elsker naturen, og turer i Sunnmørsalpene er favoritten. © Foto: Jørn Grønlund

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!