KRIS EVANS: Makeupartist med lang erfaring innen film, mote, tv og catwalk.

KRIS EVANS: Makeupartist med lang erfaring innen film, mote, tv og catwalk.

Kris Evans er makeupartist og har sminket til en rekke Hollywood-filmer og tv-produksjoner.

Hun har blant annet gjort makeup på Carrie, Miranda, Charlotte og Samantha i suksessfilmen «Sex and the City: The Movie».

I tillegg har Kris sminket Johnny Depp og kollegaene i «Pirates of the Caribbean»-filmene, skuespillerene i tv-serien «Dirty Sexy Money» som går på norsk tv nå, rolleinnehaverene i «Con Air» og mye mer.

Klikk Mote møtte henne tidligere denne uken, og vi benyttet selvfølgelig sjansen til å spørre henne om hennes aller beste sminketips.

Her er hva hun svarte:

1. Rene børster!

- Jeg er besatt av at verktøyet jeg jobber med er rent. Husk at sminkebørster og svamper blir en grobunn for bakterier, så vask verktøyet ditt ofte. Rent verktøy er også mye lettere å jobbe med, forteller Evans.

2. Bruk en concealer som er en tone lysere enn huden din.

- Den bør også være bittelitt oransje i tonen slik at den dekker blå ringer under øynene. Legg concealer med en myk syntetbørste, så sklir den mykt inn i huden og blir usynlig, tipser hun.

Les også: 25 geniale sminketips

Dere nordmenn er helt besatt av solpudder

3. Hold igjen på solpudderet og selvbruningskremen

- Dere nordmenn er helt besatt av solpudder, utbryter Evans til Klikk Mote.

- Det er fint å ha litt farge, men ikke ta helt av, råder hun.

Tommelfingerregelen er at ansikt, hals og hender skal matche i fargen. Pass også på at du ikke blir for mørk eller for oransje ved bruk av solpudder eller selvbruningskrem. Det ser rett og slett ikke bra ut.

Les også: Tre steg for perfekte lepper

SMINKET: De store stjernene sminker seg ikke selv. Det er makeupartist Kris Evans som står bak denne looken til vakre Sarah Jessica Parker.

SMINKET: De store stjernene sminker seg ikke selv. Det er makeupartist Kris Evans som står bak denne looken til vakre Sarah Jessica Parker. © Foto: Stella

4. Ha flere farger i din favorittfoundation

- Jeg er veldig opptatt av av foundation skal ha riktig farge. Den skal gå i ett med huden. For all del - ikke bruk foundation for å gjøre deg brunere. Det er dét solpudderet er til for, anbefaler Evans.

5. Bruk tid på brynene dine

Brynenes form og farge kan gjøre underverker for ansiktet ditt.

- Markér bryn med lett hånd, og du vil se at øynene åpner seg mer og du ser mer våken og frisk ut, sier hun.

6. Rouge både her og der

- Jeg bruker å legge rouge både på eplekinn, litt i panne, på nesen og på halsen for å imitere ekte rødme. Men ikke ta for mye, det er den lette og kledelige rødmen vi skal imitere, understreker hun.

Les også:

Stor neglelakktest

Her er de beste nettbutikkene

Bokserie om Sex & Singelliv

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!