Folket har talt!

Dyrevernsorganisasjonen People for the Ethical Treatment of Animals (PETA) har bedt folk stemme over hvilken kjendis som er verst kledd på grunn av sin pelsbruk.

Madonna

FØRSTE PLASS: Madonna © Foto: Bulls

Mary-Kate og Ashley Olsen

ANDRE PLASS: Mary-Kate og Ashley Olsen © Foto: Bulls

Maggie Gyllenhaal

TREDJE PLASS: Maggie Gyllehaal © Foto: Bulls

Kanye West

FJERDE PLASS: Kanye West © Foto: Bulls

Elizabeth Hurley

FEMTE PLASS: Elizabeth Hurley © Foto: Bulls

Popdronningen topper listen

Stemmene er nå blitt talt opp, og den største pelsforbryteren er Madonna.

Hun topper dermed deres «verst kledde»-liste for 2009.

På nettsiden sin skriver PETA at «når du ser Madonna i pels, så forstår du hvorfor ingen har kopiert stilen hennes siden 1984».

De spøker også med hennes yngre kavaler Jesus Luz, ved å skrive at de vet at popdronningen er på jakt etter en guttevalp, men at noen må fortelle henne a det å gå med pels ikke gjør henne til en tiger.

Les også: Naken Madonna til salgs

På andre plass på listen ligger de famøse mogultvillingene Mary-Kate og Ashley Olsen. Også her er dyrevernsorganisasjonen harde i sin dom. De skriver at siden pels legger til 20 år og 9 kilo, så tror sikkert tvillingene at de kan stoppe ryktene rundt vekten deres.

Ubarmhjertige kjendiser

Heller ikke skuespiller Maggie Gyllenhaal, som ligger som nummer tre på listen, blir skånet for deres hånende kommentarer.

På hjemmesiden skriver de at Maggie har gått fra å være fortapt i sin brors skygge til å være fortapt inni en skikkelig stygg pelskåpe.

«Hvor er moteforståelsen hennes? Kanskje Christian Bale mistet henne slik at hun slo hodet i en av actionscenene i «The Dark Night».», skriver PETA.

Også mennene får unngjelde. På fjerde plass ligger hip hop-esset Kanye West, som de mener ikke kan påstå at han er «denne generasjonens stemme» når han går rundt i pels. Pels er nemlig «old-school» og ubarmhjertige.

Sistemann på topp femlisten er Elizabeth Hurley. PETA mener at hun, i stedet for å sprade rundt i dyrerester, burde konsentrere seg om restene av karrieren sin.

Kjendiser som ikke nådde opp på topp fem var blant annet kjæresteparet Demi Moore og Ashton Kutcher, supermodellen Kate Moss og r&b-sangeren Mary J. Blige.

Les også: Tidenes mest spektakulære kjole

Pelsfarmer behandler dyr grusomt

PETA er imot bruk av pels, og er lite fornøyd med at store stjerner bruker pels både privat og på scenen.

De håper at deres «verst kledde»-liste vil får de «følelsesløse» kjendisene til å slutte å bruke pels.

Dyr som blir avlet opp på pelsfarmer tilbringer hele livet sitt fanget i små bur laget av metalltråd.

Ifølge PETA bruker pelsfarmene de billigste og råeste måten å drepe dyrene på, slik som å brekke nakken på dyrene mens de fremdeles er bevisste eller ved å gi dem elektrisk sjokk gjennom anus eller genitaliene.

Les også:

Pelssalget stuper i Norge

Kjendisene stiller opp for PETA, men bruker pels privat

Lindsay Lohan angrepet av pelsmotstandere

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!