Freida Pinto

INDISK: Freida Pinto er av indisk opphav, og er derfor naturlig mørk i huden. © Foto: Stella

Freida Pinto

LYS: I Vanity Fair framstår Freida som mye lysere i huden. © Faksimile: Perez Hilton

Freida Pinto, den kvinnelige hovedrolleinnehaveren i Oscar-vinneren «Slumdog Millionaire», er med i marsutgaven av prestisjebladet Vanity Fair.

Men det er flere som har reagert på bildet av skuespilleren i bladet.

Lys i huden

Freida fremstår nemlig mye lysere i huden på bildet enn det hun er i virkeligheten, noe som har satt sinnet i kok hos mange.

PageSix har prøvd å ta kontakt med bladet, men de har nektet å svare på om de faktisk har retusjert huden hennes lys eller ikke.

Men det er jo ikke akkurat vanskelig å se at hun faktisk ser mer hvit ut enn indisk.

Hvorfor bladet har valgt å «hvitvaske» henne er et stort spørsmål, de har jo tross alt publisert bilder av folk med mørk hud tidligere.

Les også: Slik har din hudfarge forandret seg

Gjort før

Men dette er ikke første gang en person med mørk hud har blitt gjort lysere på bilder. Det skapte mye furore da sangfuglen Beyoncé dukket opp i reklamer for L'Oréal i fjor høst. Også hun var gjort mye lysere i huden enn det hun er i virkeligheten.

L'Oréal på sin side nektet for at de hadde gjort noe med hudfargen hennes.

Uansett hva som har skjedd, vi er totalt imot at man lysner huden på folk som har en naturlig mørk hudfarge - la folk få skinne i sin naturlige prakt!

Hva synes du? Si din mening i kommentarfeltet under.

Les mer og se bidler:

Årets overdådige Oscar-smykker

Oscar i rødt, svart og blått

Les også: Oscars store vinner

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!