Trendvisningen

DR.MARTENS: Siste del av visningen gikk i svart. Her er en av gutta i smale jeans, Dr. Martens og hatt. © Foto: Espen Aslaksen

Mens Charlotte Thorstvedt snurret plater og Finn Schjøll sjarmerte publikum som vanlig, viste modellene klær fra internasjonale, skandinaviske og norske designere i en salig miks.

Bak denne store motevisningen sto shoppingsenteret Steen & Strøm Magasin.

Mens alle de andre visningen konsentrerer seg om høsten og vinteren 2009, er moroa med denne visningen at klærne allerede finnes i butikk, eller rulles ut i butikkene hvert øyeblikk.

Les mer og se video: Backstage på Oslo Fashion Week

Tre temaer

Trendvisningen var delt opp i tre hovedtemaer:

Mitt Afrika

Her så vi tydelige referanser til safarimote og Karen Blixens Afrika. Tanken bak dette temaet var også en hyllest til designer Yves Saint Laurent (1938-2008). Han har fått æren som opphavsmannen til en av 70-tallets mest innflytelsesrike trender, nettopp safarimoten.

Stoffene var lyse og lette, og gjerne kombinert med grovere materialer. Pasteller lysnet opp i alle de nøytrale fargene, og silhuetten var løs og ledig.

Colour Me Beautiful

Fargene kom mer i fokus på neste tema. Her var sterke farger som for eksempel kongeblått, fuksia og aprikos brukt som kontrast til khaki, beige, hvitt og grått.

Og vi så at særlig strømpebukser ble ofte brukt som fargeklatter.

En trend som fortsetter utover våren med andre ord.

What Lola Wants

Svart tilhører ikke bare høsten og vinteren. Her kom nemlig de mørke fargene inn i bildet.

Her var glansfulle og grasiøse kjoler rocket opp, og uttrykket var mer jordnært enn glamorøst.

Les også:

Vårens mannemote

Reis til New York

Fretex rocker moteuka

Trendvisningen

MODELL: Charlotte Thorstvedt var ikke bare DJ for anledningen, men gikk også en runde på catwalken. © Foto: Espen Aslaksen

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!