Vi har latt våre interne eksperter innen mote og skjønnhet få lov til å spå hvilke trender de tror kommer til å regjere motebildet denne våren og sommeren.

Nummer to i rekken er Rubi Sørvik, som skal fortelle oss hva slags tilbehør som kommer til å slå an neste sesong.

Les også: Slik kler vi oss til våren

Vårmoten 2009

SLANGESKINN: En av de viktigste strendene når det kommer til accessoirer denne våren er slangeskinn - både på sko, belter og vekser. © Foto: Stella

Slangemønster

Hun jobber frilans som stylist, og mener at det generelt kommer til å være dyreprint som kommer til å være gjeldende når det kommer til accessoirer - særlig slangeprint, i tillegg til nagler og frynser. Dette gjelder både sko, vesker og belter

- Når det gjelder sko, så kommer de grove bootsene til å fortsette å være en del av motebildet. Sandalene som kommer til sommeren er mer rocka, gjerne med nagledetaljer og hullmønster, forteller Rubi.

Pumpsene får en tykkere og mer firkantet hæl, og det kommer også mer skulpturelle sko med detaljer på hælen som også kan brukes av den vanlige kvinnen i gata, og ikke bare på catwalken eller av kjendiser.

- Gladiatorsandalen fortsetter å prege motebildet, og i år kommer de med snøring oppover leggen.

Vårmoten 2009

ACCESSOIRTRENDENE: Nagler, skulpturelle sko og store smykker er en stor del av motebildet til våren. © Foto: Stella

Vårmoten 2009

FRYNSER: En av trendene til våren, er at accessoirene skal ha frynser. Denne vesken er fra Jil Sander. © Foto: Stella

Statementsmykker

Skjerf er som alltid svært gjeldende, og når det kommer til vesker er det også her slangeskinn, frynser og nagler viktige detaljer. Rubi mener også at den såkalte skolevesken, som er avlang og firkantet med skulderrem, kommer til å slå an. Dessuten kommer fortsatt store bager og clutchvesker til å regjere.

- Når det kommer til vesker, er egentlig alt lov, konstaterer stylisten.

Til våren og sommeren er det både smale og brede belter som er trendy.

- Belter kommer til bli et mer tydelig tilbehør nå enn tidligere, og de bør ha spennende detaljer som perler og flettemønster, eller rett og slett være flerfarget.

Smykketrenden er delt i to. Både de såkalte statementsmykkene og små, klassiske smykker vil være å se i motebildet.

- Store, fargerike og morsomme smykker som gjør mye ut av seg kommer til å bli en hit, men også små og søte halsgropsmykker vil være trendy.

Rubi spår også at smykker mer et budskap, som «peace» og «love», kommer til å slå an. Dette gjelder både kjeder, armbånd, øredobber og charms.

- Disse smykkene skal helst være i sølv, påpeker hun.

Les hele saken

Se flere saker fra: Slik skal du se ut i sommer

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!