Prada - vår/sommer 2009

UHELDIG: Denne modellen falt hele to ganger i løpet av Prada visningen, og valgte til slutt å ta av seg de upraktiske skoene. © Foto: Bulls

Høye hæler har blitt brukt på catwalken i flere tiår nå, men det kan virke som om de bare har blitt høyere, mer upraktiske og vanskeligere å gå med de siste par årene.

Designerne kniver om å ha de mest kreative skoene, men disse er ikke alltid lette å bruke.

Til og med supermodellene som får betalt masse penger for å sprade nedover catwalken i de høye hælene, har ofte problemer med å holde seg oppreist.

Les mer og se video: Årets undertøysshow

Dette var definitivt tilfellet da Prada viste fram vårens og sommerens kolleksjon i Milano.

Skoene modellene bar på visningen var såpass høye og vanskelige å gå med, at flere av modellene rett og slett falt sammen på catwalken.

- Høyden på hælene, formen på skoene og frykten i modellenes øyne gjorde det vanskelig å konsentrere seg om klærne. Jeg syntes det var ganske urovekkende å se på, uttalte den britiske moteeksperten Hilary Alexander etter visningen.

Se modellenes strabasiøse ferd nedover catwalken i videoen over.

Ler mer og se video:

Tryner på catwalken

Slik går du stødig på høye hæler

Les også: Mette-Marit dropper hælene

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!