Det Jimi Hendrix var for gitaren, var Roger Troutman for talkboxen. Snoop Doggs Sensual Seduction, Kanyes Love Lockdown, T. Pain og Lil Wayne har brakt den forvrengte stemme tilbake på poplistene, men ingen av dem er like bra som kongen; Roger Troutman. Med røret som var festet til gitar eller synth i munnen, ga Roger r & b-sangene overjordisk effekt, på samme måte som han gjorde det med vocoderen, den elektriske versjonen.

Roger ble født i 1951 i Ohio. Sammen med brødrene Larry, Lester og Tony dannet han gruppa Zapp og i tillegg ga Roger ut soloplater. Etter en strålende karriere på 80-tallet, ble han funnet skutt i bakgaten til studioet sitt 25. april 1999. Broren Larry ble funnet død i en bil i nærheten, sannsynligvis begikk han selvmord etter å ha drept sin bror.

Rogers magiske talkbox lever fortsatt i låter som: Dance Floor, I Want to Be Your Man, More Bounce to the Ounce, Heartbreak og Late Night Fantasy.

Se og hør mannen bak talkboxen i aksjon:

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!