Marilyn Monroe

LEGENDARISK: Marilyn er nå en legende i filmhistorien. Her fra den velkjente scenen fra filmen "The Seven Year Itch" fra 1955. © Foto: Stella

Det er hele 48 år siden den legendariske skuespillerinnen Marilyn Monroe døde, men først nå får hun sin egen kleslinje, rapporterer britiske Vogue.

Les mer og se video: Eksklusivt Marilyn-opptak

Verdenskjent stilikon

Marilyn var et stilikon og en moteinspirator for kvinner verden over, og hun vil igjen komme tilbake i rampelyset gjennom den amerikanske kleslinjen «House of Monroe» som snart vil bli lansert.

Den nye kolleksjonen er laget av designer Victor Carranza, som også sto bak mange av Marilyns kreasjoner da hun levde.

Merket har skaffet seg hovedlisensen fra Marilyn Monroes dødsbo, og har dermed enerett på å reprodusere hennes image.

Stor interesse

Det skal visstnok allerede være stor interesse for den nye kleslinjen, med mange eksklusive forhandlere bekreftet. Blant annet kommer den amerikanske butikken Bergdorf Goodman til å føre klærne.

I tillegg til den luksuriøse linjen «House of Monroe», er også en mer hverdagslig linje med jeans og T-skjorter kalt «Norma Jeane» - Marilyns egentlige navn - under planlegging.

Les også:

Fra prektig pike til Playboy

Pinup som moteikon

Kunsten å kle seg

Marilyn Monroe

SEXSYMBOL: Marilyn var gjenstand for mye beundring fra både kvinner og menn da hun levde. © Foto: Stella

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!