Gwyneth Paltrow

HOLDER IKKE: Gwyneth Paltrow har tidligere frontet dyrevernorganisasjonen PETA. For et par uker siden dukket hun opp med pelsjakke på en London-premiere. © Foto: Stella Pictures

Nylig fikk Kate Winslet (33) seg en svært ubehagelig overraskelse. Som sterk pelsmotstander fant Titanic-stjernen ut at hun hadde posert med ekte revepels i det amerikanske motemagasinet Vanity Fair.

- Kate har aldri pels på seg. Hun er veldig bestemt på det, sier Winslets talskvinne.

Vanity Fair sier til sitt forsvar at det var både falsk og ekte pels i studio, og at den som ble brukt var ekte. De var sikre på at at Kate var klar over hva hun poserte på, kun i undertøyet.

Også andre profilerte kjendiser som Eva Mendes, Gwyneth Paltrow og Charlize Theron har gått ut og frontet dyrevernsorganisasjonen People for The Ethical Treatment of Animals (PETA). Gjennom større reklamekampanjer fremstiller stjernene seg selv som spesielt aktive motstandere av pels. Men likevel bruker de belter, luer, skjerf og jakker av pels på premierer verden rundt.

Poserer nakne

Eva Mendes gikk til og med så langt at hun poserte naken for PETA. Og med det forteller hun at hun heller foretrekker å gå uten klær enn med pels. Likevel lot hun ikke det hindre henne i å stille med en gul minkpels på premiere, bare måneder før pelskampanjen.

- Jeg elsker dyr, men jeg har ikke hatt et kjæledyr siden jeg var liten. For litt siden fikk jeg imidlertid en hund og han har ikke bare gjort meg til en lykkeligere jente, han har gjort meg mer sympatiserende med dyrs rettigheter, sier Mendes i en pressemelding fra PETA.

Naomi Campbell

FÅR PÅ PELSEN: Naomi Campbell som en ekte diva - iløedd pels da hun utførte samfunnstjenesten for en voldsdom. © Foto: Stella Pictures

- Ingen effekt

Catwalk-divaen Naomi Campbell har også fått kritikk for å være en uekte motstander av pels. Naomi lot seg også avbilde naken i en PETA-kampanje, og ikke lenge etter spankulerte hun nedover catwalken iført moteriktige pelsplagg for verdenskjente designere.

Og pelsbransjen selger like mye pels, selv om PETA bruker kjendiser i sine kampanjer. På spørsmål om det har en effekt på salget at modeller protesterer svarer direktøren for Finnish Fur Sales tydelig:

- Nei, det har ingen effekt på forbruket av pels. Det er et faktum, sier Pirkko Rantanen-Kervinen til TV 2.

Les også:

Kler seg med salatblader

Solgte bilen for dyrevern

Disse er mest sexy

Drapstrusler etter pelsbruk

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!