Schibsted Forlag, som eier og utgir magasinet Tique, skal ha informert de ansatte om nedleggelsen fredag.

- Det er riktig at vi avvikler Tique, og det vil skje på nyåret. Vi følger utgivelsesplanen for inneværende år, forteller forlagssjef Jonas Behrendt i Schibsted Forlag til Kampanje.

Les også: Schibsted kjøper Tique

Han forklarer bakgrunnen for nedleggelsen slik:

- Bladet har hatt et sviktende opplag over flere år. Nedleggelsen er ikke en direkte konsekvens av finanskrisen og nedgangstider, men nedgangstidene er en del av bakgrunnsbildet. Vi har vurdert Tique over tid, og har nå konkludert med å avvikle magasinet, sier han.

Alle de ansatte i magasinet, med sjedredaktør Kristin Ma Berg i spissen, beholder jobbene sine i Schibsted Forlag.

- Vi har i denne prosessen vært opptatt av at personalet skal fortsette i Schibsted Forlag. Det gjelder også ansvarlig redaktør, sier Behrendt.

Ansvarlig redaktør i Tique, Kristin Ma Berg, vil ikke kommentere nedleggelsen overfor Kampanje.

- Det må du snakke med eieren om. Dette har jeg ingen kommentarer til, sier Ma Berg.

Les også: Totalslakt av motebok

Schibsted-selskapet Bladkompaniet kjøpte Tique i 2002. Redaktør Tone Skårdal Tobiasson og hennes stab ble med på flyttelasset til Schibsted Forlag i Apotekergaten. I 2006 sluttet Tone Skårdal Tobiasson og en rekke andre medarbeidere. Tique-redaktør Tone Skårdal Tobiasson sa til Kampanje at hun sluttet fordi hun og magasinledelsen hadde ulike syn på veien videre for bladet.

Artikkelen er levert av Kampanje.

Les også: Norske designere sliter

Les også: Aylar blir kjendisjournalist

Les hele saken
Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!