Hei!

Jeg heter Julie, er 21 år og kommer fra Tromsø. Da jeg var 5 år gammel begynte faren min å spille fele. Han var hele 32 år da han begynte, og dette inspirerte meg til også å ta fatt i fela da jeg var rundt 7 år gammel. Hjertet brente for den norske folkemusikken, men jeg begynte med å lære teknikk på kulturskolen i Tromsø. Dette var vanskelig, og pga ulike forberedelser og oppvarminger, gikk det ofte bortimot en halv time før jeg fikk lov til å faktisk lage lyd med fela. Jeg fant ut at felespilling var for vanskelig for meg. Heldigvis tok pappaen min meg med til det lokale folkemusikklaget i Tromsø og introduserte meg der. Jeg fant en ny glede med felespillinga og har holdt på siden da.

I oppveksten var det ikke alltid like lett å spille fele og danse folkedans- det var ikke det kuleste man kunne drive på med når de andre venninnene danset street- dans, jazz- ballett og spilte fotball. Men jeg er veldig glad for at jeg fortsatte med det jeg liker å holde på med. Idag danser og spiller jeg så mye jeg bare kan. Det har styrket meg som person, og gitt meg mange gode venner. Felespilling rocker!

Her er en video fra en spillejobb jeg hadde i sommer hvor jeg fikk sette sammen eget band for en festival som heter Kalottspel:

Polka til Kalottspel

Jeg legger også ved et lite felebilde hvis det trengs :)

Mvh Julie

Les hele saken

Se flere saker fra: Lær deg å leke

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!