Makeuptrend

BRUNTONER: Brunt, kobber og gull står sentralt denne sesongen. © Foto: Stella

Det er mørketid, og det betyr også at makeupen justeres fra å være lys og sommerlig til å bli mørkere og mer passende for årstiden.

Ser man til catwalken, oppdager man en trend som er gjennomgående uansett designer - denne sesongen er det øynene som skal stå i sentrum.

Les også: Alt om høstens trender

Markante øyenbryn

Motehusene Versace og Fendi lot alle øynene få mest fokus da de sminket modellene sine for deres visninger for høst- og vintersesongen.

Øyenbrynene er mørkere, mer markante og større. Dette gir deg et mer intenst blikk, og lager en naturlig ramme for øynene.

Når det kommer til fargen på øyenskyggen, er selvfølgelig sotede øyne alltid en vinner. Men en annen trend som er fremtredende i høst og vinter er gylne brunfarger som gull og kobber, samt rike bruntoner.

For å fremheve øynene, er både huden og leppene duse og lyse.

Les også: Trendy med lilla

Bygg opp fargen

Når man bruker mørke øyenskygger, er det viktig å huske at man må begynne forsiktig. Begynn med en lyseste øyenskyggen og legg gradvis mørkere øyenskygge, til du har en intens og sterk farge.

Da har du mer kontroll, og du unngår å måtte fjerne all sminken fordi du plutselig hadde for mye skygge på øynene.

Legg en mørkere øyenskygge i globallinjen for å få et mer åpent og dypere blikk. Dus ut skyggen i kanten for å få en jevn og fin overgang.

Marker øynene med en eyeliner, og avslutt med å påføre flere lag med mascara på både de øvre og nedre vippene.

Les også: Få lange bambivipper

Les også: Perfekt hud og makeup

Fendi

BUSTETE: Fendi kombinerer store, bustete øynebryn med brun øyneskygge og duse lepper. © Foto: Stella

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!