I vinterhalvåret kan vi nordmenn skilte med å bo i et av verdens kaldeste land. Når gradestokken viser 20 blå er det ikke alltid like lett å kle seg trendy. Heldigvis er lag på lag-stilen fremdeles hipp, og enda bedre er det at parkasen fremdeles er et moteplagg.

Fellestrekk for parkasen er at den er militærgrønn, oversized, har hette og ofte er fôret.

Med andre ord er den som skapt for den norske vinteren. Hollywoods it-jenter har også falt for parkasen, ikke bare fordi den er praktisk og varm, men, fordi den er kul.

Og der er sirkelen sluttet. For med trendsettere som disse i bresjen plukkes trenden opp av butikkjedene og vi får flere parkaser å velge imellom. Så lar vi oss inspirere av alle fra Kurt Cobain til Kate Moss når vi styler den.

Til hverdags slenger vi den over en jeans og flanellsskjorte med kraftige boots til. På fest spiller vi på motsetninger når vi bruker den over den lille svarte eller en paljettbesatt kjole med et svært skjerf og ankelboots til.

Det er ikke til å komme unna, parkasen er en kul klassiker vi planlegger å tilbringe store deler av vinteren i.

Parkasjakke

FRA VENSTRE: Parkas med for i nylon fra Fjellreven hos Grim (kr 1999), parkas med rødrutet for fra Merc hos Grim (kr 999), parkas med snøring i livet fra Odd Molly (kr 2050) © Foto: HM Foto

Parkasjakke

FRA VENSTRE: Parkas med pels i nylon i hetten og mykt for fra Oasis (kr 1299), parkas fra Levi`s med avtagbar hette (kr 1999), parkas fra Replay hos Koma (kr 2599) © Foto: HM Foto

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!