Da vil jeg anbefale deg å reise til et av de kuleste stedene jeg vet i Norge, nemlig Lista - en halvøy mellom Kristiansand og Flekkefjord. Området er vilt og vakkert og sandstrendene er minst like fine som de du finner på Jæren, men på Lista trenger du ikke ligge oppå naboens håndkle. Det er selvsagt fantastisk her om sommeren, men for meg som liker å være på typiske sommerplasser om vinteren, er Lista helt unikt. Da ser du hvordan det egentlig er å leve her og du får området nesten helt for deg selv.

Da kan du for eksempel besøke den helt unike baren Eight Avenue Bar & Supperclub i tettstedet Vanse. Den er mer amerikansk enn USA selv og går du opp i 2. etasje er det som om å komme inn i stua til noen du kjenner. Møbler og alt er kjøpt inn i USA og hensikten er å skape et "mini-Brooklyn". Grunnen til dette er at mange innbyggere i området dro fra blant annet Lista til Amerika på slutten av 1800-tallet for å søke lykken og en fast jobb. Siden mange av dem kom hjem igjen ser du mange hus på Lista i dag som ser amerikanske ut - både i stil og størrelse. Store er også matporsjonene på Eight Avenue. Det største du kan bestille der er 400 gram indrefilet til 399 kroner.

Hvis du fremdeles er i stand til å gå etter å ha spist den, kan du avslutte dagen på Lista fyr og se sola gå ned i havet.

Sjekk 8thavenue.no og Lista-farsund.no

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!