Johanne Friis (16) og Azalija Mederbekova (15) fikk hver sin tittel under kåringen av Årets ansikt onsdag kveld. Friis ble kåret til Årets ansikt, mens Mederbekova fikk tittelen Det Nyes Årets Ansikt under kåringen på utestedet Barbeint i Oslo.

16 år gamle Johanne Friis blir dermed Norges kandidat i den prestisjetunge modellkonkurransen Ford Super Model of the Year i New York, hvor premien er en modellkontrakt med Ford Models verdt over 1,5 millioner kroner.

- Attitude og riktig look

Jurymedlem Vibeke Stiansen har dette å si om vinneren:

- Hun er en fantastisk bra jente! Hun har attitude og generelt det som trengs. Hun har et spennende ansikt og en kul look. En look som er riktig akkurat nå.

Fredrich Birkmar og Det Nyes Vibeke Stiansen

Jurymedlem Vibeke Stiansen og arrangør Fredrich Birkmar. © Ingunn Sandnes

- Vil bli lagt merke til

I tillegg til kåringen av Årets Ansikt, har Det Nye også kåret sitt Årets ansikt. Her ble 15 år gamle Azalija Mederbekova utropt som vinner.

- Hun er en nydelig og flott jente, og har en fantastisk flott kropp. Hun er veldig flink til å bevege seg, er selvsikker tross sin unge alder. Hun har et spennende utseende som vi kommer til å se mye til. Hun kommer til å dukke opp flere og flere steder og bli lagt merke til framover, sier Vibeke Stiansen.

Tidligere har to norske jenter vunnet Fords modellkonkurranse. Anette Stai vant i 1980, mens Synne Myrebø ble utropt som vinner ni år senere.

I fjor var det Dagny Norvoll Sandvik (18) som ble kåret til Årets Ansikt, men hun nådde dessverre ikke opp i den internasjonale konkurransen i New York.

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!