Kate Winslet

BREDT SPEKTER: Kate Winslet er kjent for å ha spilt i utallige ulike og utfordrende roller. Da hun var 22 år, var hun den yngste som hadde mottatt to hele Oscar-nominasjoner. © Foto: Stella

Den britiske skuespilleren Kate Winslet (33) skal spille Vivienne Westwood (67) i den kommende filmen om den ikoniske motedesignerens liv, melder nyhetsbyrået WENN.

Fra 1970 til i dag

- Manuset går bra og Kate skal spille Vivienne. Den har vært planlagt lenge, men vi er veldig begeistret over at den nå er i gang, sier en talsperson for Vivienne.

Filmen skal handle om motedesignerens liv og virke fra hun fikk sitt store gjennombrudd på 1970-tallet og fram til i dag.

Ifølge nyhetsbyrået vil Kate møte Vivienne når manuset til filmen er ferdig, slik at de kan diskutere ideer rundt filmen.

Punk og new wave

Vivienne Westwood var en av de første til kombinere elementer fra moderne punk og new wave med mainstreammoten.

Hun er også kjent for å ha designet klær for det legendariske punkbandet Sex Pistols og burlesquedanserinnen Dita von Teese.

I 2006 ble hun tildelt tittelen «dame», som er den kvinnelige varianten av «sir».

Se også intervju med Vivienne Westwood her.

Vivienne Westwood og Dita von teese

HØYT ANSETT: Mange av kjendisene trykker Vivienne Westwood til sine bryst. Hun har blant annet designet klær for burlesquedanserinnen Dita von Teese. © Foto: Stella

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!