Valentino Garavani

GRUNNLEGGEREN: Valentino Garavani åpnet sitt motehus i Roma da han var 27 år gammel. © Foto: Stella

Det italienske motehuset Valentino har fått to nye kreative ledere, melder britiske Vogue.

Formannen og lederen for Valentino annonserte etter motevisningen i Paris på fredag at det var den siste visningen til den daværende kreative lederen, Alessandra Facchinetti.

Dette skal visstnok ha kommet som et sjokk for Alessandra, som tok over tøylene i fjor etter at Valentino selv pensjonerte seg i oktober.

- Det var med stor sorg jeg fikk vite av pressen at jeg ikke kom til å jobbe for Valentino lenger. Nyheten kom som en overraskelse på meg siden firmaets ledelse ikke har sett det nødvendig å informere meg, skriver hun i en mail etter visningen.

Duo tar over

Nå er det klart hvem som skal ta over etter henne. Duoen bak den suksessfulle smykke og tilbehørslinjen til motehuset, Maria Grazia Chiuri og Pier Paolo Piccioli, skal samarbeide om å være kreative ledere for Valentino.

- Jeg synes det er en klok avgjørelse. Pier Paolo og Maria Grazia er firmaorienterte folk, og det var riktig å gi dem sjansen til å frembringe en stil som de har utviklet sammen med Valentino, sier ærespresidenten i motehuset.

Respekt for arbeidet

Også sjefen selv, grunnleggeren Valentino Garavani, hyller den nye duoen.

- De er to seriøse og kapable yrkesprofesjonelle som jeg har jobbet med i mange år. De har alltid vist en enorm respekt og kjærlighet til arbeidet mitt, forteller Valentino.

Både Maria Grazia og Pier Paolo er over seg av begeistring for å få sjansen til å kreere klær for motehuset.

- Vi er oppglødd og beæret over sjansen de har gitt oss. Vi kommer til å forbli lojale mot kjerneverdiene, samtidig som vi utvikler nye ideer som vil knytte sammen Valentinos arv med et moderne grep, sier de.

Valentino - vår/sommer 2009

SISTE KOLLEKSJON: Alessandra Facchinetti vår- og sommerkolleksjon for Valentino ble hennes siste for motehuset. © Foto: Stella

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!