1. Dykking på Similian-øyene. Dette området ligger på topp 10-lista over de beste dykkerstedene i verden. Et fantastisk klart vann gjør det mulig å spotte den svære hvalhaien, og mange andre vakre fisker. Har du ikke dykkersertifikat, kan du ta det her. Det koster et par tusen kroner og er vel verdt pengene.

2. Raileigh Beach. Dette er et deilig og avslappende sted utenfor Krabi by. Du kommer deg hit med longtailbåt og stedet har fine sandstrender, bra restauranter, kule barer og du kan i tillegg klatre her. Faktisk er dette et av de bedre klatrestedene i Thailand, dersom du foretrekker å gå rett opp, fremfor å gå rundt fjell.

3. Tiger Cave. Disse naturlige grottene i nærheten av Krabi by er hjemstedet for en gruppe thailandske munker. Du må klatre 1272 trappetrinn for å komme til tempelområdet som ligger inne i jungelen. Her kan du se hvordan munkene bor og lever. Og det skal godt gjøres å ikke bli en tanke roligere i sinnet etter et besøk i Tiger Cave.

4. Padling i Pangnga nasjonalpark. Her leier du en kajakk og lar deg henføre av det fantastiske landskapet. Du padler gjennom tett mangroveskog, for så plutselig å befinne deg i verdens mest idylliske lagune. Du vil også oppleve stilige kalksteinsgrotter som byr på nedkjøling fra den intense, fuktige varmen. Glem ikke snorkel og dykkermaske!

5. Khao Sok National Park i det sørlige Thailand er et fascinerende sted. Området er dekket av verdens eldste eviggrønne regnskog, digre kalksteinsfjell som skyter rett opp i lufta, dype daler, imponerende innsjøer, spennende huler og et fantastisk dyre- og planteliv. Dette er også det fuktigste stedet i hele Thailand. Det kan komme opptil 3,5 meter nedbør i året og passer perfekt for deg som er fra Bergen og andre som liker regn.

6. Etter alle disse naturopplevelsene, er det på tide med litt action. Da er Patong stedet. Her er det et himla liv med alt fra go go-barer til restauranter og nattklubber. Dette er et partysted uten like, og vil få deg til å stå og måpe. Få gjerne med deg et show der såkalte ladyboys spiller hovedrollen. Her kan du ikke regne med at menn er menn og kvinner er kvinner. Én kveld i Patong er nok etter min smak, men byen er et sirkus som er vel verdt et besøk.

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!