Top Model 2008

MORSOMT: =Oslo-selgerne hadde det gøy på settet sammen med modellene. © Foto: TV3

I gårsdagens episode av Top Model, ble jentene fotografert sammen med =Oslo-selgere.

Avisen er et partipolitisk og reklamefritt gatemagasin som selges av narkomane og uteliggere i Oslo.

Kulturredaktør, journalist og webredaktør i =Oslo, Kari Bu, opplevde fotoshooten med modellspirene som positiv.

- Det var en fin ting å vise hvordan vi jobber. Jentene var sammen med selgerne i mange timer og fikk stå bak kassen og dele ut blader. Selgerne ville selv være med på fotoshooten, og de syntes det var veldig gøy, forteller hun til Klikk.no.

Reality og underholdning

Det å få møte og snakke med narkomane og uteliggere, ble sterkt for jentene. I det ene øyeblikket snakker Jan Thomas om dyre sko, men i det neste møter de vanskeligstilte mennesker.

Det var spesielt tøft da Steinar Hulback uoppfordret delte sin historie med dem. Det var ikke et tørt øye å se da han fortalte om sitt liv som narkoman og HIV-positiv.

Selv om møtet sikkert var en tankevekker for mange av jentene, er ikke alle overbevist om hva hensikten til TV3 egentlig var.

- Top Model er reality, det er underholdning. De gjorde sikkert denne fotoshooten for å skape blest rundt programmet, tror Eivor Øvrebø, som eier og driver Team Modeller.

Hun forventer at noen kommer til å bli drit sure over gårsdagens program, mens andre sikkert synes det er festlig at =Oslo-selgerne er med.

- Men man må huske på at dette er reality fra ende til annen, sier hun til Klikk.no.

Fokus på problematikken

Informasjonskonsulent Line Vee Hanum i TV3, forteller at hensikten med samarbeidet med =Oslo blant annet var å fokusere på narkotikaproblematikken generelt og i modellbransjen, samtidig som de ønsket å fremheve =Oslo arbeid.

- Den glamorøse mote- og modellverdenen settes i perspektiv når jentene får møte redaksjonsmedarbeidere og selgere av =Oslo, og den fungerer som en slags virkelighetssjekk for dem, sier hun til Klikk.no

Dette applauderer Øvrebø.

- Hvis dette var gjort med en mening, som en skrekk og advarsel mot dop, er det all ære til dem og jeg klapper for det, sier hun.

- Men jeg håper inderlig de fikk betalt, påpeker hun.

- Fikk =Oslo selgerne betalt for å være med?

- De fikk betalt i blader. Vanligvis betaler de 25 kroner per blad og selger det videre for 50, forteller Vee Hanum i TV3.

Top Model 2008

POSITIV OPPLEVELSE: =Oslo-selgerne synes det er positivt at Top Model kom på besøk til dem. © Foto: TV3

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!