Fredrich Birkmar og Det Nyes Vibeke Stiansen

Jurymedlem Vibeke Stiansen og arrangør Fredrich Birkmar. © Ingunn Sandnes

Tirsdag ble kandidatene til Årets Ansikt valgt ut. Blant mange håpefulle, vakre jenter, kom 50 til casting. Sammen med Fredrich Birkmar fra Birkmar PR og Concept valgte Det Nyes egen Vibeke Stiansen ut finalistene.

- Jeg må si jentene er modige. Det krever litt guts å stille opp, mener Vibeke.

Sammen med Fredrich valgte de først ut 12 jenter, som gikk videre til andre runde. Deretter eliminerte de seg fram til fem heldige kandidater. Den femte er dessverre ikke avbildet.

- Det er jo mange som drømmer om å bli modeller, men det er viktig å finne en jente med rett holdning til yrket - en som har forståelse for hva som kreves. Det er viktig med god selvtillit og psyke i denne bransjen, forteller Vibeke.

Årets Ansikt har vært en døråpner for mange modellspirer. Blant annet har Anette Stai vunnet konkurransen tidligere.

- Det er en anleding for jentene til å bli lagt merke til, og en fin måte å vise seg fram. Og det er klart det kan være et springbrett videre, mener Vibeke.

Årets Ansikt 2008 går av stabelen 8. oktober. Følg med på konkurransen på Det Nye.no.

12 jenter kom v idere til andre runde under utvelgelsen. Men bare fem stod igjen tilslutt.

9. september møtte 50 unge, håpefulle med en drøm om å bli Årets Ansikt 2008. Her er de 12 som kom videre til andre runde. Tilslutt stod bare fem igjen. © Vibeke Stiansen

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!