- Jeg har aldri opplevd at et stykke har engasjert meg så mye! Hadde Rachel vært i live i dag hadde hun vært et år yngre enn meg. Hun kunne vært venninnen min. Det er så utrolig nært, sier Kaia.

Det er Rachel Corries dagbøker og e-poster som har blitt omskrevet til teaterstykket My name is Rachel Corrie, som har blitt spilt verden rundt. Denne høsten reiser Riksteateret rundt med produksjonen om jenta - som har blitt et symbol i Palestina.

Rachel var bare 23 år da hun ble drept. Hun var med i gruppen The International Solidarity Movement, som reiste til Palestina for å beskytte sivile liv. De stilte seg foran hjemmene til uskyldige palestinere, for at ikke husene skulle rives. Det var det Rachel drev med da bulldoseren kom mot henne. Sjåføren stanset ikke, og Rachel forsvant i jordmengdene.

Vennene hennes styrtet til, da bulldoseren til slutt rygget. Da var Rachel fortsatt i live, og mumlet at ryggen hennes var brukket. Legepersonell kom til, men Rachels liv sto ikke til å redde.

Rachels engasjement lever videre i Rachel Corrie Foundation for Peace and Justice .

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!