Årest mannlig modell: Sindre Skoglund © Foto:Stella

OFW Prizes

Med 10. sesong av Oslo Fashion Week, ble OFW Prizes utdelt for først gang til bransjens aktører. Grunnlegger Pål Vassbotten vil øke fokuset på de som står bak, i tillegg til Nåløyet-prisen til norske klesdesignere som deles ut i februar.

Disse fikk utdelt priser:

Årets make-up artist:

Inger Lise Ambjørnsen

Årets hår stylist:

Erik Thorsen

Årets frivillige

Linn Renée Blegeberg

Årets visning (koreografi)

Marianne Haugli (for Batlak og Selvig)

Årets kvinnelig modell

Henriette Stenbeck

Årets mannlig modell

Sindre Skoglund

Årest ambassadør

HKH Mette-Marit

Les mer

Sesongens debutant Kristofer Kongshaug, gjorde ikke stort ut av seg da han ble presentert etter visningen av kolleksjonen sin under åpningen av OFW tirsdag kveld.

Se bildegalleri.

Følger magefølelsen

Daglig leder for Oslo Fashion Week Annikken Vear, mener Kongshaug har det de ser etter i en debutant.

- Det er vanskelig å forklare hvorfor han utmerker seg som debutant. Det er mer en magefølelse man får.

Vear karakteriserer debutanten som nyskapende, selvdreven og kreativ.

- Han går utenfor normene, og blir derfor litt unorsk. I tillegg har han en dyktig søm og god erfaring, sier Vear.

Kristofer Kongshaug fra Asker er ikke som alle andre.

Han vil ikke bli influert av andre, men gjøre sin egen greie. For det mottok han prisen som sesongens debutant under åpningen.

26-åringen viste sin kolleksjon Human Antidote i Folkets Hus. Kongshaug har tidligere beskrevet klærne sine som en blanding av et mykt lang og et hardt skjell som ligger rundt kroppen.

Sitt eget univers

- Jeg gjør alt det jeg kan for ikke å bli altfor influert av den verden jeg lever i. Jeg prøver heller å leve parallelt i min egen verden, uttalte han.

Under visningen presenterte Kongshaug kjoler, bukser, topper og skjørt. Kolleksjonen bar preg av gjennomsiktige stoffer, blått og sølv. Innimellom kom kjoler i rødt og hvitt som fine kontraster.

Kongshaug har studert design i både Paris og Milano ved La Chambre syndical de la haute couture og Instituti Marangoni. I tillegg til å være designer har Kongshaug et fotostudio i Paris, der han for tiden bor og jobber.

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!