KRETA: Mange nordmenn har Kreta som sin favorittøy og reiser tilbake år etter år.=

KRETA: Mange nordmenn har Kreta som sin favorittøy og reiser tilbake år etter år. © Foto: Crestock

Hos både Star Tour og Apollo er det Kreta som troner på toppen over mest populære reisemål. Hos Ving er det derimot Tyrkia som har klatret helt til topps i juli. Selskapet har i år opplevd en økning på Tyrkiareiser på svimlende 87 prosent sammenliknet med samme periode i fjor.

10 på topp Ving:

1. Tyrkia

2. Mallorca

3. Kreta

4. Bulgaria

5. Rhodos

6. Gran Canaria

7. Kypros

8. Tenerife

9. Parga

10. Kos

Tyrkia størst i vekst

Tyrkia topper Vings liste og er det ferielandet som har klart sterkest vekst i det norske feriemarkedet.

- Vakker natur, en lang og varm sommer, svært godt kjøkken, lave priser for nordmenn med vår sterke krone og mange bra leilighetshoteller er de viktigste årsakene til det, forteller Gunnar Grosvold i reiseselskapet Ving. Han legger ikke skjul på at kundene som reiser til Tyrkia er svært fornøyde.

- De gir reisemålene de har besøkt skryt til venner og kjente når de kommer hjem, sier Grosvold.

Ving er Norges største reisearrangør og det selskapet som er klart størst til Tyrkia. I sommer har selskapet hatt 61.000 kunder som har reist til Antalya-regionen og reisemålene Side og Alanya. 15.077 av disse reiste i juli, noe som er en Tyrkia-økning på 87 prosent sammenliknet med juli i fjor.

GRESK SALAT: Kanskje er det den deilige greske salaten som gjør at nordmenn har Hellas som sitt favorittland å feriere i?=

GRESK SALAT: Kanskje er det den deilige greske salaten som gjør at nordmenn har Hellas som sitt favorittland å feriere i? © Foto: Crestock

10 på topp Star Tour:

1. Kreta

2. Tyrkia

3. Kypros

4. Mallorca

5. Bulgaria

6. Portugal

7. Rhodos

8. Gran C

9. Sardinia

10. Verona, Italia med tog

Hos reiseselskapet Star Tour ligger klatreren Tyrkia på en 2. plass, men reisemålet har ikke klart å komme forbi nordmenns favorittøy Kreta.

SANTORINI: Hos Apollo ligger den greske øya Santorini på plass nummer 2 i sommer. Her er en tradisjonell gresk-ortodoks kirke på øya.=

SANTORINI: Hos Apollo ligger den greske øya Santorini på plass nummer 2 i sommer. Her er en tradisjonell gresk-ortodoks kirke på øya. © Foto: Crestock

10 på topp Apollo:

1. Kreta

2. Santorini

3. Kroatia

4. Rhodos

5. Mallorca

6. Bulgaria

7. Tunisia

8. Tyrkia

9. Italia

10. Cruise i Middelhavet

Kreta for alle

Ut av totalt 49.000 nordmenn som ferierte med Apollo i juli måned, valgte 13.600 av disse å feriere på Kreta og flesteparten av disse på Chania-kysten.

- Kreta har noe for alle, noe som gjør at reisemålet holder seg år etter år. Ikke minst har Kreta store leiligheter, slik at hele familien kan bo sammen. Dette er ingen selvfølge på mindre greske øyer, sier Leo Berbu i Apollo.

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!