Mette-Marit

Denne stilen er tidsriktig i sommer, og Mette-Marit elsker den åpenbart- Her på velkomstseremonien for det vietnamesiske presidentparet. © Foto: Scanpix

Kronprinsesse Mette-Marit (34) har i hele vår og sommer kledd seg i hvitt - en farge full av symbolikk!

- Hvitt symboliserer i seg selv renhet og uskyld. Derfor blir fargen brukt i anledninger som bryllup og dåp. Men hvitt blir også brukt som symbol på fred og ro, forteller moteredaktør i magasinet Det Nye, Vibeke Stian­sen (36).

- Kanskje prøver kronprinsessen å si oss noe, smiler Stian­sen lurt, før hun utdyper.

- Det virker som hun er blitt tryggere på seg selv. Tidligere er Mette- Marit blitt kritisert for å kle seg mye i mørkeblått og andre tunge farger som det er lett å gjemme seg bort i. Hvitt er derimot både en svært synlig og avslørende farge, påpeker moteredaktøren.

- Kanskje er det en symbolikk i Mette-Marits fargevalg. Kanskje har hun funnet roen, er tryggere på seg selv og ønsker ikke lenger å skjule seg.

I tillegg til at hvitt er en farge som krever mot å bruke, er det også en farge som aldri er utrendy om sommeren.

- Hvitt er lett, lyst og lekkert - spesielt når man er blitt litt sommerbrun. Kronprinsessen har valgt den romantiske stilen med blant annet lyse blonder og chiffon. Det er en av flere tidsriktige stiler for sommeren, forklarer Vibeke Stiansen.

Mette-Marit på fotballkamp.

Mette-Marit åpnet Fargerik Fotball på Sagene nylig, et arrangement mot rasisme. Hun kastet seg ut i spillet, selv med hvit kjole. © Foto: Scanpix

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!