VIPPER: Påfør mange lag med mascara, og avslutt gjerne med et lag vannfast. © Foto: WireImage

Vi får masse info om hvordan vi skal style oss, og hva som er in og ut. Alle tipsene er enkle å ta i bruk, og du får garantert en aha-opplevelse.

Behold buen

De fleste maskaraer gir deg tykkere, lengre og/eller buete vipper med en gang du har tatt den på. Men det er ikke alltid lett å få buen til å holde dagen ut.

- Gjør som ekspertene, og påfør vannfast maskara på vippene som et avsluttende lag etter at du har brukt yndlingsmaskaraen eller krøllet vippene med vippetang. Vannfast maskara holder lenger, fordi dette produktet er tykkere og kleber bedre enn vanlig maskara.

Skjul utstående ører

Kost matt bronsepudder på utstående ører når du går med håret bakover, eller påfør holdbar foundation to nyanser mørkere enn din hudfarge på ørene når du skal gå med håret ut.

-Den mørkere fargen gjør at ørene virker mindre og flatere. Trenger du å gjøre noe som er enda mer effektfullt kan du prøve denne geniale løsningen: Legg en hårlokk fra sidene av ansiktet tvers over øret og fest den i hestehalen bak med en hårnål.

Få overdådige vipper

En god maskara utvider seg mens den tørker slik at vippene virker lengre, tykkere og ikke minst buet oppover.

- Drømmer du om ekstremt overdådige vipper, kan du derfor påføre åtte til tolv strøk maskara rett etter hverandre uten å vente på det forrige laget har tørket.

Demp markerte bryn

Da makeup-mesteren Kevin Aucoin gjorde makeover på sine søstere, oppdaget han hvor mye markerte og ryddige bryn betydde for et ansikt. Samtidig forsto han at slike bryn kunne virke litt hardt på enkelte ansikter.

- Han lærte seg hvordan øyenbryn kan lysnes en anelse med en krem som lysner ansiktshår. Metoden har han blant annet brukt på noen av sine berømte kunder som Janet Jackson og Julia Roberts. Hårene blir varmere og lysere med slik behandling. La kremen sitte på et par minutter. Husk å finne en brynkajal eller pudder som matcher den nye fargen.

Hudfarge som holder

Vannfast foundation holder seg fargeekte lenger. Pigmenter i produkter som ikke er vannfaste, blir lett mørkere når den blander seg med fett fra huden.

Skjul sprukne negler

Før en motevisning er det sjelden tid til å gi modellene ordentlig neglpleie. Isteden pleier makeup-artistene å spraye modellenes hender og negler med en blanding av like deler sololje og vann. Blandingen kan du lage selv.

Gjør falsk brunfarge "ekte"

Hvis du bruker selvbruningskremer på lys hud, blir gjerne fargen seende veldig uekte ut, spesielt i ansiktet. Ekspertene bruker derfor å påføre rosa rouge på kinnbena og i pannen for å unngå at huden virker oransje.

Bli kvitt "skibrillene"

"Skibrille-øyne" er ikke det lekreste i verden. Ton ned concealer som er for lys med ferskenfarget rouge eller et lett strøk bronsepudder.

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!