Moteåret 2008

Årets styggeste antrekk

Til tross for at kjendisene har penger nok til å hyre inn stylister, er det ikke alltid antrekket deres er en fulltreffer. Stem på det du synes har vært styggest i 2008.

Publisert Oppdatert
SKINN OG NAGLER: Rihanna har funnet sin indre punker.

SKINN OG NAGLER: Rihanna har funnet sin indre punker. Foto: Foto: Stella

TETTSITTENDE: Paula Abdul ser mest ut som en havfrue i nød i denne tettsittende kjolen.

TETTSITTENDE: Paula Abdul ser mest ut som en havfrue i nød i denne tettsittende kjolen. Foto: Foto: Stella

FOSSILER: Den ellers så sofistikerte Anna Wintour med fossiler sydd på kjolen.

FOSSILER: Den ellers så sofistikerte Anna Wintour med fossiler sydd på kjolen. Foto: Foto: Stella

RUSTNING: Beyonces antrekk laget av den britiske designerne Gareth Pugh, ser mer ut som en rustning enn noe annet.

RUSTNING: Beyonces antrekk laget av den britiske designerne Gareth Pugh, ser mer ut som en rustning enn noe annet. Foto: Foto: Scanpix

FUTURISTISK: Janet Jackson sitt sceneantrekk ser ut som noe tatt rett ut av en sci-fi-film.

FUTURISTISK: Janet Jackson sitt sceneantrekk ser ut som noe tatt rett ut av en sci-fi-film. Foto: Foto: Stella

SELVLAGET: Katie Holmes er et bevis på at selvlaget ikke alltid er vellaget.

SELVLAGET: Katie Holmes er et bevis på at selvlaget ikke alltid er vellaget. Foto: Foto: Stella

GJENNOMSIKTIG: Gjennomsiktige svarte blonder med hudfarget undertøy som synes er aldri sexy!

GJENNOMSIKTIG: Gjennomsiktige svarte blonder med hudfarget undertøy som synes er aldri sexy! Foto: Foto: Stella

Det er blitt begått mange såkalte fashion faux pas i løpet av 2008. Vi har samlet sammen et knippe av de verste antrekkene som kjendisene har vist seg i offentlig i løpet av året.

Hvilket antrekk synes du er verst? Si din mening i avstemningen over.

Lær og fossiler

Rihanna er kjent for å ha mange merkelige antrekk, men dette må sies å være en av de verre. Sangerinnen hadde kledd seg i skinnklær da hun var på American Music Awards i Los Angeles i slutten av november. De tettsittende skinnbuksene er greie nok - skinnbukser er tross alt tilbake i motebildet - men skinntoppen med de store, spisse naglene og metalldetaljene er rett og slett grusom. Oppmerksomhet fikk hun i hvert fall, og det var kanskje akkurat det hun ønsket å oppnå med antrekket.

Les også: Nakennekt fra Rihanna

Såkalte havfruekjoler kan være ufattelig vakre, men denne som Paula Abdul har klart å snike seg inn i er overhodet ikke det. Hun bar den svarte og fuksiarosa kjolen på ALMA Awards i Pasadena i august, og det eneste vi hadde lyst til å gjøre da vi så bildet, var å rive av alt det rosa stoffet. Tenkt så mye finere kjolen hadde blitt hvis man gjorde det.

Det var mange som ikke trodde sine egne øyne da de så bildene av Anna Wintour i den sølvfargede kjolen. Bildet er fra årets største motetilstelning - Costume Institute Gala på Metropolitan Museum of Art i New York i mai - hvor Anna var vertinne. Den tidligere sjefredaktøren i Vogue er som regel kledd sofistikert og konservativt, og ingen av delene kan man si om denne kjolen De overdimensjonerte skuldrene og hoftene ser ut som store fossiler som er blitt sydd på. Eller for dere som er sci-fi-fans, så minner hun kanskje litt om Princess Leia? Uansett, vi kan ikke akkurat si at den tettsittende og fotside kjolen var spesielt flatterende.

Disney og sci-fi

Playboy-jentene er vel ikke akkurat kjent for å alltid ha god smak og stil, men denne kjolen som Bridget Marquardt hadde på seg i Las Vegas i august tar kaka. Den ser rett og slett ut som en vampete versjon av en prinsessekjole fra en Disney-film - og det er vi ingen fan av. Man tuller ikke med Disney-klassikerne. Kjoler som er korte foran og lange bak, er dessuten ikke særlig pene.

Da Beyonce opptrådte på European MTV Awards i Liverpool i november, var hun kledd i noe som lignet en rustning. Det tettsittende antrekket i sølv og svart så futuristisk ut, og kunne like gjerne vært tatt ut av en sci-fi-film. Ikke nok med at kjolen er merkelig nok i seg selv, Beyonce hadde også tatt på seg den nå legendariske stålhansken på venstre hånd. Hun kaller det kanskje kult, vi kaller det bare ekkelt.

Janet Jackson hadde mange merkelige antrekk på sin «Rock Witchu»-turné. Da hun holdt sin siste konsert i Madison Square Garden i New York i november, dukket hun opp på scenen i denne habitten. Vi vet ikke helt hvor vi skal begynne. For det første ser det ut som kostymet er en størrelse for liten - det er utrolig at hun i det hele tatt kan bevege seg i de stramme buksebeina. For det andre minner det om antrekkene de bruker i «Star Trek». Og ikke minst, for det tredje har hun noe som ligner på et skjørt laget av hår festet rundt hoftene. Det er mye annet vi kunne nevnt, men vi lar det ligge. Konklusjonen er uansett at hun ikke ser ut.

Svart-hvitt og hårete

Katie Holmes er som regel veldig velkledd, og blir av mange sett på som et av de mye moteikonene. Vi er likevel ikke videre imponert over dette svarte og hvite antrekket. Katie var kledd i den kremhvite jumpsuiten på etterfesten til premierene av hennes nye stykke på Broadway, «All My Sons». Skuespillerinnen står selv bak designet av antrekket, og vi kan ikke si at vi er videre imponert. Jumpsuiten var grei i seg selv, men den svarte blondetoppen var bare helt feil. Man bør holde seg til det man kan best, og det er ikke alle som passer til å være klesdesignere.

Les også: Katie designer sine egne klær

Vakre Kate Bosworth er som regel elegant antrukket, men denne kjolen som hun hadde på seg på premieren til «21» i Las Vegas i mars kan ikke akkurat kalles elegant. Den sølvfargede kjolen med detaljer i gull og sølv, er laget med masse bitte små rysjer, noe vi ikke akkurat synes er så veldig kledelig. I tillegg hadde Kate dratt på seg lange, løstsittende «armer» - heller ikke noe å rope hurra for. Hele antrekket var bare helt feil.

Det har vært mange avslørende kjoler ute og gått på den røde løperen i løpet av 2008. Gwyneth Paltrow dukket opp på den franske premieren av «Two Lovers» i Paris i november i denne hvite og svarte kreasjonen. Selv om svart, hvitt og blonder har vært en store trender denne vinteren, vil ikke det si at denne kjolen var spesielt kledelig. Gjennomsiktige blonder som dekker store deler av frontpartiet ditt er aldri en høydare. Heldigvis hadde Gwyneth husket å ta på seg både bh og en dekkende truse, for hvis ikke hadde vi sett mer enn vi hadde ønsket. Men, hudfarget undertøy som synes gjennom gjennomsiktig svarte blondestoff er aldri, vi gjentar aldri, sexy!

Les også:

Hun hadde i hvert fall undertøy

Stem på årets sprøeste sko

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning