Japansk mote

Årets mest behagelige mote

Denne våren er kimonoen tilbake i motebildet.

Publisert Oppdatert

Det tradisjonelle plagget kimonoen er nok en gang tilbake på catwalken i Japan.

Spesielt i hovedstaden Tokyo, hvor mange er ekstremt mote- og klesbevisste, er kimonoen veldig hot om dagen.

Les også: Nakenfestival i Tokyo

Formelt klesplagg

Under en visning i byen ble 46 ulike kimonoer med både geometriske print og blomsterdesign vist fram.

Det skreddersydde japanske plagget blir stort sett brukt til formelle anledninger, men designeren bak visningen, Jotaro Sait, håper at både japanere og utlendinger vil la seg forføre av hans design og begynne å bruke kimonoen også til hverdags.

Lange tradisjoner

Tradisjonelt sett er en kimono veldig intrikat og vanskelig å ta på seg, derfor har mange begynt å lage versjoner med ferdigmontert belte slik at den blir mer anvendelig og lettere å ta i bruk.

Dette synes Jotaro Sait ingen ting om. Han mener det ikke skal være enkelt å ta på seg en kimono. Plagget har tross alt lange tradisjoner, og han mener det ikke ville være bra å ødelegge disse.

Etnisk vårmote

Men det er ikke bare i Japan at det etniske står sentralt. Etniske plagg og mønster har vært en del av motebildet en stund nå, og trenden fortsetter også denne våren og sommeren.

Østen er godt representert her, og klesmerker som Mango, Oasis, Style Butler og Haust har alle klær med tydelig preg av Asia.

Se video fra kimonovisningen over.

Les også:

25 geniale skjønnhetstips

Her er de beste nettbutikkene

Les mer og se video: Slik får du en trendy vårfrisyre

FRA VENSTRE: Flerfarget kimono fra Style Butler (kt 1880), mønstret kimono fra Haust (kr 2700), rosa kimono fra Oasis (kr 949).

FRA VENSTRE: Flerfarget kimono fra Style Butler (kt 1880), mønstret kimono fra Haust (kr 2700), rosa kimono fra Oasis (kr 949). Foto: Foto: HM Foto

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning