Årets filmkyss?

Det måtte en Woody Allen til for å få to av Hollywoods hotteste damer til å kysse på film.

Penélope Cruz og Scarlett Johansson i Vicky Christina Barcelona

Penélope Cruz og Scarlett Johansson i Vicky Christina Barcelona Foto: Filmweb

Publisert Oppdatert
Scarlett Johansson (24): Født i New York av dansk far og amerikansk mor. Slo gjennom som barn i Hestehviskeren mot Robert Redford, men spilte i seks filmer før det. Ble for alvor kjent i Sofia Coppolas ""Lost in Translation"". Gift med skuespiller Ryan Reynolds.

Scarlett Johansson (24): Født i New York av dansk far og amerikansk mor. Slo gjennom som barn i Hestehviskeren mot Robert Redford, men spilte i seks filmer før det. Ble for alvor kjent i Sofia Coppolas ""Lost in Translation"". Gift med skuespiller Ryan Reynolds. Foto: Foto: Scanpix

Penélope Cruz (34): Født og oppvokst i Madrid. Begynte som ballettdanser og tv-skuespiller i Spania. Slo gjennom internasjonalt med filmen ""Alt om min mor"". Har spilt i ""Blow"" (mot Johnny Depp) og ""Kaptein Corellis Mandolin"" (mot Nicolas Cage). Har laget flere kolleksjoner for kleskjeden Mango.

Penélope Cruz (34): Født og oppvokst i Madrid. Begynte som ballettdanser og tv-skuespiller i Spania. Slo gjennom internasjonalt med filmen ""Alt om min mor"". Har spilt i ""Blow"" (mot Johnny Depp) og ""Kaptein Corellis Mandolin"" (mot Nicolas Cage). Har laget flere kolleksjoner for kleskjeden Mango. Foto: Bulls

! Premiere:

Woody Allen-filmen "Vicky Cristina Barcelona" har kinopremiere i dag, 3. oktober. Premieredatoen ble dessverre forsinket etter at artikkelen om filmen i Det Nye hadde gått i trykken. I tillegg til Penélope Cruz og Scarlett Johansson, spiller Rebecca Hall og den Oscarvinnende, spanske, kjekke skuespilleren Javier Bardem i filmen.

Mens vi kysset, sto rundt 60 av filmfolkene og spiste smørbrød med salami.

Vinn tur til Barcelona her!

I helgen hadde Vicky Christina Barcelona premiere på norsk kino. Filmen har fått enormt med omtale på grunn av kysset mellom Penélope og Scarlett.

- Mens vi kysset, sto rundt 60 av filmfolkene og spiste smørbrød med salami. Det er virkelig det minst sexy du noensinne kan forestille deg, sa Scarlett Johansson (24) til US Weekly etter den amerikanske premieren.

Det er kanskje årets filmkyss: To av Hollywoods heteste skuespillerinner, i et mørkerom i filmen Vicky Cristina Barcelona. Det røde lyset fra mørkerommet legger et mystisk slør over scenen, som for lengst har tatt veien til YouTube. Se filmklippet nederst i artikkelen.

- Vi er blitt spurt om det kysset sikkert tusen ganger, men vi har dessverre fortsatt ikke noen morsom historie å fortelle om det, sier Penélope Cruz (34).

- Folk lager alltid mye oppstyr av sånt. Vi er skuespillere, og enkelte ganger må vi gjøre noe som kanskje ikke er så veldig vanlig. Men for oss er det jobben vår. Og kysset var all right, det.

Hun ler.

Woodys muse

Handlingen i Vicky Cristina Barcelona foregår, som tittelen antyder, i Barcelona. De to amerikanske venninnene Vicky og Cristina (Johansson) er på ferie, og treffer den vakre maleren Juan Antonio, kjent for sitt turbulente forhold til ekskona Maria Elena (Cruz). I løpet av en helg får både Cristina og Vicky livene sine snudd på hodet.

Mannen bak filmen er eksentriske Woody Allen, som falt pladask for Scarlett Johansson da de laget filmen Match Point - og siden har hatt henne i tankene hver gang han har skrevet et manus.

Når han beskriver henne, høres han ut som en nyforelsket unggutt.

- Jeg mener hun er i stand til hva som helst. Hvis du trenger dramatikk, er hun dramatisk. Trenger du latter, kan hun le. Hun kan synge hvis du trenger det, hun er sexy og intelligent. Og det fjeset på lerretet! Hun er så fotogen at det er paralyserende. Det finnes ingen grenser for henne.

Kanskje ikke så rart at hun ofte blir beskrevet som Allens nye muse. Men det liker ikke Johansson.

- Jeg er ikke musen hans. Men både Woody og jeg synes det er fantastisk å jobbe sammen med venner, og vi har det alltid gøy når vi jobber sammen. Vi underholder hverandre og forstår hverandre.

Også spanske Penélope Cruz er full av lovord om Allen.

- Han er et geni! Det er morsomt å jobbe med ham. Jeg elsker ham, og jeg elsker holdningen hans. Han vet hele tiden hva han gjør, derfor vil alle lage film med Woody.

Spanske hjerter

For Penelope Cruz sin del var det beste med filminnspillingen at hun fikk være i hjemlandet.

- Spania vil alltid være hjemme for meg. Jeg har til og med bygd mitt eget lille spanske samfunn i Los Angeles: Så ofte som mulig treffer jeg Salma Hayek, Shakira eller Antonio Banderas. Vi snakker spansk, lager spansk mat og har det gøy. Hvis hjemlengselen blir for ille, hopper jeg på et fly til Madrid, selv om det bare skulle være for et par dager.

Det ble med det ene kysset for Penélope Cruz og Scarlett Johansson. Privat er Scarlett nygift med Ryan Reynolds, som noen vil huske som legestudenten Berg i serien Pizzagjengen. Penélope Cruz har vært sammen med kjekkaser som Tom Cruise og Matthew McConaughey, men innrømmer at jobben gjør det vanskelig å holde på et forhold.

- Jeg er sjelden hjemme mer enn to uker om gangen, og når jeg spiller inn film, er jeg ofte langt hjemmefra i flere måneder om gangen. Det er til og med vanskelig å ha et helgeforhold.

Se traileren til Vicky Christina Barcelona, med et lite glimt at kysset her:

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning