New York Fashion Week

80-tallet dominerer motebildet

Tiåret er en stor inspirasjon for designernes kolleksjoner for neste høst og vinter.

STERKE FARGER: Marc Jacobs har latt seg inspirere av 80-tallets steke fargepalett.

STERKE FARGER: Marc Jacobs har latt seg inspirere av 80-tallets steke fargepalett. Foto: Foto: Bulls

Publisert Oppdatert
80-TALLS SNITT: Marc Jacobs bruker mye typiske snitt fra 80-tallet i sin kolleksjon for neste høst og vinter.

80-TALLS SNITT: Marc Jacobs bruker mye typiske snitt fra 80-tallet i sin kolleksjon for neste høst og vinter. Foto: Foto: Stella

De som trodde de var kvitt skulderputene og snittene fra 80-tallet, må tro om igjen. Tiåret dominerer ikke bare trendbildet denne våren og sommeren, moten fortsetter også utover neste høst og vinter.

New York Fashion Week er godt i gang, og en rød tråd blant mange av de store designerne er nemlig deres referanser til 80-tallet.

Sterke farger

En designer som virkelig har gitt nytt liv til tiårets fargerike mote er Marc Jacobs.

- Jeg liker farger og jeg tenkte på den energien og kreativiteten som er her i den byen hvor jeg ble født, forklarer newyorkeren til Vogue.

Hans kolleksjon for neste høst og vinter kunne like gjerne vært noe som ble vist på catwalken for 20 år siden. Både snitt, mønster og fargevalg oser 80-talls.

Les mer og se video: Marc Jacobs vårkolleksjon

Dyremønster

Men det er ikke bare han som har hevet seg på den gjenopplivede trenden. Også kjendisfavorittene Diane von Furstenberg og Jill Stuart viste kolleksjoner som tydelig var inspirert av 80-tallet. Førstnevnte viste klær med snitt og mønster som var typisk for tiåret, mens sistnevnte viste plagg i skinn, blonder og lenker som ville vært en skikkelig 80-tallsrocker verdig.

Miss Sixty hentet inspirasjon fra gatemoten på 80-tallet med leopardmønster, blonder, fiskenett, syrevaskede jeans og tegneserieprint.

Også Justin Timberlake sitt klesmerke William Rast hadde klare referanser til tiåret med sine skjorter, skinnjakker og jeans i typiske 80-tallssnitt og vasker.

Les mer og se video: Justins nye klær

Kommet for å bli

Dette er bare et lite knippe av designerne som har latt seg forføre av grafiske mønster, sterke farger, dyreprint og punkrock.

Det er med andre ord bare å omfavne trenden, for man kommer rett og slett ikke unna - verken denne våren og sommeren eller til neste høst og vinter.

80-tallet har defintivt kommet tilbake for å bli.

Les mer og se bilder: Haremsbuksa gjør comeback

Les også: Kjøper brukt til ungene

KLARE REFERANSER: William Rast, Diane von Furstenberg og Miss Sixty hadde klare referanser til 80-tallet i sine kolleksjoner for neste høst og vinter.

KLARE REFERANSER: William Rast, Diane von Furstenberg og Miss Sixty hadde klare referanser til 80-tallet i sine kolleksjoner for neste høst og vinter. Foto: Foto: Stella

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning