Rustikk bryllup

- Vi ønsket et rustikt preg, rett og slett litt luksusbohem

Hele øya var med på festen da Marte og Pål-Sverre ble mann og kone.

ROMANTIKK I HAVGAPET: På fiskeværet Bjørnsund i Møre og Romsdal giftet Marte og Pål seg.
ROMANTIKK I HAVGAPET: På fiskeværet Bjørnsund i Møre og Romsdal giftet Marte og Pål seg. Foto: FOTO: Synnøve Seljeseth/Lieben Foto
Sist oppdatert

Tre dager til ende feiret Marte og Pål-Sverre bryllupet sitt på fiskeværet Bjørnsund, ute i havgapet utenfor Hustadvika i Møre og Romsdal.

De delte sin historie, bryllupsforberedelsene og den store dagen med magasinet Ditt Bryllup.

Hvordan møttes dere?

- Vi møttes gjennom en felles venninne i trappen i bakgården på utestedet Skaugum i Oslo. Det ble kun en kort prat første gangen, men så møttes vi igjen helt tilfeldig to ganger til de neste ukene. Så da måtte vi jo nesten gå på date, vi ble jo ikke kvitt hverandre.

Hvordan fridde han?

- Pål-Sverre fridde på en båttur i Geirangerfjorden under De syv søstre 19. juli 2013. Vi var på vei til Bjørnsund på ferie og plutselig svingte han av mot Geiranger. Det var en utrolig flott dag med strålende solskinn, bobler i glasset og nakenbading.

Hva slags bryllup ønsket dere?

- Vi ønsket et bryllup med mye sjel og varme. Målet var å skape en avslappet stemning og samtidig bevare det høytidelige rundt det hele. Jeg (bruden) har feriert på Bjørnsund siden jeg ble født, og har alltid sagt at den dagen det blir bryllup så blir det på Bjørnsund. Dette er en øy hvor min oldefar og farmor har vokst opp, men som nå er et fiskevær med sommerhus og feriegjester.

- Vi tilbringer alltid store deler av sommeren her ute. Vi drømte om en skikkelig sommernatt med bryggedans.

Smekkfull kirke og fest natten lang

Fortell om selve bryllupet?

- Vi hadde et tredagers bryllup. Gjestene ankom øya allerede fra torsdagen, så det ble nesten som en hyttetur med bryllupsfest. På fredag hadde vi chartret fiskebåter til å ta med gjestene på havfiske, og avsluttet med quiz og fiskesuppe på en gammel brygge. Dagen for selve vielsen var ikke før klokken tre og alle gjestene bodde kun et par minutter fra kirken, så vi hadde litt leker og aktiviteter for gjestene før det hele startet.

- Vielsen var i det gamle badehuset som hadde fylt med blomster og mennesker, og det var smekkfullt. Det var utrolig rørende å se hvor mange av de på øya som tok turen med flagg og lykkeønskninger på vei opp til kirken, og opp på galleriet for å titte på selve vielsen. Seremonien var både personlig høytidelig, men med mye latter og tårer, sier ekteparet til Ditt Bryllup.

Artikkelen fortsetter under bildene.

CHAMPAGNEFROKOST: Bruden og hennes forlovere koste seg med champagnefrokost på bryggekanten før vielsen.
CHAMPAGNEFROKOST: Bruden og hennes forlovere koste seg med champagnefrokost på bryggekanten før vielsen. Foto: FOTO: Synnøve Seljeseth/Lieben Foto
LIKE FØR: Brudgom og forlover på en av øyas små hvite grusstier. Preget av stundens alvor. BRUDEN: Frisør og makeupartist Elin kom i båt ut til naustet på øya, diva for en dag.
LIKE FØR: Brudgom og forlover på en av øyas små hvite grusstier. Preget av stundens alvor. BRUDEN: Frisør og makeupartist Elin kom i båt ut til naustet på øya, diva for en dag. Foto: FOTO: Synnøve Seljeseth/Lieben Foto
BRUDEKJOLEN- OG BUKETTEN: Brudekjolen ble kjøpt i Barcelona og er fra Pronovias. Brudebuketten ble laget av Mari Fossland. Peoner, dahlia, brudeslør, olivengrener og markblomster ble knyttet sammen med hemptau. - Vi forsøkte å få det til å se ut som en flott versjon av en selvplukket bukett fra veikanten, litt rufsete.
BRUDEKJOLEN- OG BUKETTEN: Brudekjolen ble kjøpt i Barcelona og er fra Pronovias. Brudebuketten ble laget av Mari Fossland. Peoner, dahlia, brudeslør, olivengrener og markblomster ble knyttet sammen med hemptau. - Vi forsøkte å få det til å se ut som en flott versjon av en selvplukket bukett fra veikanten, litt rufsete. Foto: FOTO: Synnøve Seljeseth/Lieben Foto

- Etter vielsen var det tapas og mingling på bryggekanten mens vi tok robåten og dro ut til fyret for å ta bilder. Det er veldig små avstander på Bjørnsund, så det var ikke mye venting for gjestene under fotograferingen. Middagen var i lokalene til Bjørnsund leirskule. Det er en flott gammel brygge med røffe stolper og merker etter fiskekroker i veggene. Vi fylte opp lokalet med blomster og levende lys. Middagen hadde vi brukt mye tid på å sette sammen. Alle rettene var skalldyr og sjømat.

BRUDEPIKENE: Det ble tid til litt lek og moro under fotgraferingen med Synnøve fra Lieben Foto. Brudepikene var "bonustantebarn" og småjenter fra øya som Marte har kjent siden de ble født. De tok jobben med stort alvor.
BRUDEPIKENE: Det ble tid til litt lek og moro under fotgraferingen med Synnøve fra Lieben Foto. Brudepikene var "bonustantebarn" og småjenter fra øya som Marte har kjent siden de ble født. De tok jobben med stort alvor. Foto: FOTO: Synnøve Seljeseth/Lieben Foto

- Vi koste oss med taler, og det hele ble avsluttet med at brudens gode venninner stormet inn i flyvertinneuniformer. Akkompagnert av "Love is in the air" og røykmaskin danset de rundt og delte ut shots til gjestene. Sånt setter virkelig standarden for festen videre.

- Vi hadde innredet bryggekanten og hele underetasjen på lokalet til bar, dansegulv og bord og benker til alle kakene. Baren ble bygget av toftene på den gamle fiskebåten til Martes oldefar.

- Vår DJ fikk virkelig dansegulvet til å koke. Vi hadde jobbet masse med hele festen og gledet oss veldig, så vi var helt enige om at vi ikke skulle ta en tidlig kveld.

- Det ble danset og skålet til håret stod til alle kanter og bukseselene var skjeve. Vi støttet hverandre bort i sjøboden til bryllupsnatten sånn i femitden.

Artikkelen fortsetter under bildene.

Ønsket et bryllup med rustikt preg

KIRKEN: I en liten kirke blir rommet fullt. Bruden kastet all "coolness" ut vinduet, og det ble mange tårer opp den korte midtgangen. I den lille kirken giftet også Martes besteforeldre seg.
KIRKEN: I en liten kirke blir rommet fullt. Bruden kastet all "coolness" ut vinduet, og det ble mange tårer opp den korte midtgangen. I den lille kirken giftet også Martes besteforeldre seg. Foto: FOTO: Synnøve Seljeseth/Lieben Foto
ETTER VIELSEN: Mannen, kona og alle blomsterpikene på kirketrappen. De litt eldre kusinene var vertinner og tok imot gjestene på kirketrappen. De hadde like maritime kjoler.
ETTER VIELSEN: Mannen, kona og alle blomsterpikene på kirketrappen. De litt eldre kusinene var vertinner og tok imot gjestene på kirketrappen. De hadde like maritime kjoler. Foto: FOTO: Synnøve Seljeseth/Lieben Foto

Hvor lang tid brukte dere på å planlegge?

- Vi bestemte oss for å holde bryllupet på Bjørnsund i september. Da dato ble satt og kirke og lokalet booket, lot vi det hele ligge og modne litt en stund. Fra påsketider ble størstedelen spikret. Det var jo en utfordring at vi ikke bor i Molde-området, så det ble litt ekstra logistikk og et par ekstra turer til Molde. Marte var så heldig å ha to uker fri før bryllupet, noe som gjorde at vi følte at vi hadde god tid til å kose oss med organiseringen også, selv om det selvfølgelig alltid koker litt de siste dagene.

Fem tips til kommende brudepar

- Sørg for at gjestene dine får god mat og blir mette.

- Fri bar skaper fryktelig god stemning.

- Ha brudepiker, de er virkelig med på å skape en flott ramme rundt selve vielsen.

- Deleger vekk oppgaver og ikke detaljstyr.

- Har du utenlandske gjester, så ta dette med i regnestykket. Ha innslag på engelsk.

Hvor hentet dere inspirasjon fra?

- Bryllupsmagasiner, både Ditt Bryllup og utenlandske. Instagram har mange inspirerende sider, favorittene er @thebabushkaballerina, @annacampbelldesign, @milcapasdetul, @boandluca og @chic_vintage_weddings.

- Vi handlet mye pynt og utstyr hos Granit og ble alltid litt inspirert til morsomme løsninger i denne butikken. Vi ønsket et rustikt preg, rett og slett litt luksusbohem.

Hva gjorde dere for å sette særpreg på bryllupet?

- Vi laget veldig mye selv og tok i bruk masse gamle ting fra husene og bryggene på øya. Alle programmer og menyer designet vi selv sammen med en grafisk designer. Selve stedet og øya er så spesiell og så nær og viktig for oss, og vi håper og tror at det preget hele dagen. Alle som var på øya var også invitert til kaker, kaffe og festen etter middagen.

Artikkelen fortsetter under bildene.

- En god plan er ingenting uten en som kan utføre galskapen

FORLOVERE OG BRUDEPIKER: Forlovere i flotte farger, litt annerledes er gøy. Brudepikene fikk blomsterkranser fra Lisa Hellmèr, bukettene plukket de selv på vei opp til kirken. Kjolene er fra Zara.
FORLOVERE OG BRUDEPIKER: Forlovere i flotte farger, litt annerledes er gøy. Brudepikene fikk blomsterkranser fra Lisa Hellmèr, bukettene plukket de selv på vei opp til kirken. Kjolene er fra Zara. Foto: FOTO: Synnøve Seljeseth/Lieben Foto
ETTER VIELSEN: Gjestene fikk tapas og champagne på bryggen mens brudeparet var ute og tok bilder.
ETTER VIELSEN: Gjestene fikk tapas og champagne på bryggen mens brudeparet var ute og tok bilder. Foto: FOTO: Synnøve Seljeseth/Lieben Foto

Hvor mye var budsjettet på?

- Budsjettet var litt flytende. Vi hadde vel en idé om at det skulle ligge på rundt 200 000, men det sprakk nok litt og endte vel på 250 000.

Vår bryllupsliste

Brudekjolen: Fra Pronovias kjøpt i Barcelona.

Sko: Ballerinasko fra Atelier V i Bergen.

Brudgommens antrekk: Smoking fra Mens Wear og tilbehør fra Ferner Jacobsen.

Frisør og makeup: Elin Fedje hos Luggen i Molde.

Fotograf: Lieben Foto, Lieben.no.

Lokale: Nordre Bjørnsund leirskolebrygge.

Vielsesmusikk: Inngangsmarsj var "Bryllupsmarsj fra Aureum" av Gjermund Larsen Trio i en litt jazzet variant med kontrabass, trompet og piano. Utgangsmarsj til "Hildringstimen" med Erik Bye.

Musikalske innslag: Vi hadde to solosanger i kirken, "Make you feel my love" av Bob Dylan og "På veg" av Bjørn Eidsvåg. På festen spilte DJ Chris som også har hus på øya.

Blomster: Vi fylte to biler med blomster fra de lokale blomsterbutikkene. Fræna blomster klarte til og med å skaffe oss peoner selv om det var helt på grensen til sesongslutt. Vi var så heldige at vi har to venninner som har jobbet med blomster og bryllup tidligere. De fikk hver sin etasje i lokalet og gjorde en helt fantastisk jobb.

Dekor: Bordene ble dekket med hvite duker med heklet kant fra Sense of Joy, og tøyserviettene var fra Himla. Fordrinkene ble servert fra glass-beholdere og halve sinktønner fra Granit. Vi fylte opp med gamle flasker, sjøkart og kjøkkenvekter fra gamle hus og loft på øya. Taket i teltet ble fylt med kvister hvor vi festet papirmagnolia med ståltråd – det ga det kjedelige plasttaket et ordentlig løft. Lykter og lys ble tent i de fleste kroker. Vi hadde masse blomster og mikset markblomster sammen med det vi hadde kjøpt.

Invitasjoner: Minted.com.

Ringer: Forlovelsesringer fra Langaard. Bryllupsringene var fra Gullborgen i Oslo.

Antrekk forlovere: Smoking, tilbehør og bukseseler fra Ferner Jacobsen som matchet brudgommen. Den ene av brudens to forlovere hadde en blomstrete kjole fra Tiffany Rose og den andre hadde en grønn kjole fra Samsøe & Samsøe.

Apper: My day countdown timer. Veldig jentete, men gøy.

Bordkort og lignende: Kirkeprogram, bryllupsmeny, barmeny og bordoversikt ble laget i samme stil med hjelp fra grafisk designer Axel Hauge. Det var et maritimt uttrykk med blått på gråpapir.

Hvor mange gjester hadde dere?

108.

Hvem av dere tok størst del i planleggingen?

- Det var nok bruden. Men en god plan er ingenting uten en som kan utføre galskapen, og der er Pål-Sverre helt enestående. Alt ble bygget, enten det var bardisk av gamle tofter eller en bjørkebue inn til kirken. Alle prosjekter ble møtt med pågangsmot og nyoppladet drill.

Ble bryllupet slik dere hadde sett for dere?

- Det høres kanskje litt klisjé ut, men det overgikk alt vi kunne ønsket oss. Det føltes som om alt klaffet. Været var fantastisk, og vi fikk tropenatt ... Det er ikke hverdagskost på en øy ute i havgapet på Nord-Vestlandet hvor boblejakken alltid er med i sommerpakkingen.

Er det noe dere ville gjort annerledes?

- På selve dagen kan vi nok ikke sette fingeren på noe vi ville endret på, men vi skulle nok ha leid inn flere folk til opprydning dagene etter. Det undervurderte vi nok litt.

Hva er dere mest glad for i etterkant at dere la mye vekt på?

- Maten var helt fantastisk. En stor del av vårt budsjett gikk til gode lokale råvarer og en fantastisk kokk i Carl Arthur David-Andersen fra Fivestar Cooking, som i tillegg til bryllupsmiddagen også serverte en fiskesuppe på fredagen og et fantastisk tapasbord til minglingen på bryggekanten etter vielsen.

Hva var det beste øyeblikket i løpet av dagen?

- Det var så mange at det er vanskelig å velge, det blir mye inntrykk og følelser på en sånn dag. Men øyeblikket da bruden gikk opp midtgangen var utrolig sterkt for oss begge, og det ble mye tårer.

Danset dere brudevals? Til hvilken sang?

- Ja, det ble intens øving siste uken, og vi danset til Peter Sarstedt med "Where do you go yo". Den er litt corny, men veldig oss, forteller de til Ditt Bryllup.

Brudeparets beste tips videre

Deres beste tips til kommende brudepar?

- Tør å være litt annerledes og ikke bry deg om du blir bustete på håret. Ikke streb mot perfeksjon, det er kjedelig. Velg en bra toastmaster, det setter mye av tonen for kvelden.

Brudens beste tips til kommende bruder?

- Bruk tid til å finne et uttrykk du liker, da blir det lettere å skape en helhet. Spør om hjelp hvis du står fast, ikke slit ut deg selv.

- Kos deg med forberedelser og drøm litt. Dette er en av de få dagene det er lov å dra på litt ekstra. Det er også veldig fint hvis man har mulighet til å ha god tid sammen med forloverne i tiden før vielsen. Finn et sted dere kan være og hør om frisøren kan komme til deg, da blir det en rolig og fin morgen.

Artikkelen fortsetter under bildene.

Hvordan fant du brudekjolen?

NYGIFT: Så klart måtte brudeparet ut i båt og leke litt i havna på en så flott dag.
NYGIFT: Så klart måtte brudeparet ut i båt og leke litt i havna på en så flott dag. Foto: FOTO: Synnøve Seljeseth/Lieben Foto
BJØRNSUND: Fiskeværet Bjørnsund ligger langt ute i havet utenfor Hustadvika i Møre og Romsdal.
BJØRNSUND: Fiskeværet Bjørnsund ligger langt ute i havet utenfor Hustadvika i Møre og Romsdal. Foto: FOTO: Synnøve Seljeseth/Lieben Foto

- Jeg fant den i Barcelona. Jeg hadde egentlig bestemt meg for å bestille en kjole på nettet fra den australske designeren Anna Campbell. Jeg hadde forelsket meg helt i hennes kjoler, men synes kanskje det var litt skummelt å bestille en kjole jeg aldri hadde prøvd.

- Og da jeg prøvde kjolen jeg kjøpte i Barcelona sammen med min søster og mor, så var det ikke tvil om at det var min kjole.

Fikk hus på øya i bryllupsgave

Ga dere hverandre morgengave?

- Nei. Vi synes at den gaven kan spares til en annen anledning. Det blir så mye andre flotte gaver på en slik dag at man nesten drukner.

Hvor dro dere på bryllupsreise?

- Vi dro til et fantastisk herlig lite boutique-hotell i Hellas, Ekies all senses på Halkidiki.

Hvis dere må trekke frem én gave dere fikk til bryllupet, hva var den beste gaven?

- Vi fikk et hus på øya hvor vi hadde bryllupet, det var flott det!

DETALJER: Bordene ble pyntet med peoner, brudeslør og markblomster. Vasene var gamle apotekglass.
DETALJER: Bordene ble pyntet med peoner, brudeslør og markblomster. Vasene var gamle apotekglass. Foto: FOTO: Synnøve Seljeseth/Lieben Foto
OPP PÅ STOLENE: Det ble mange kyss under de gamle takbjelkene.
OPP PÅ STOLENE: Det ble mange kyss under de gamle takbjelkene. Foto: FOTO: Synnøve Seljeseth/Lieben Foto

Denne saken ble første gang publisert 16/08 2015, og sist oppdatert 01/05 2017.

Les også