Svinekam

Ønsker du deg en klassisk, oppsatt svinekam? Slik lager du selv denne elegante looken.

1. Føn håret tørt. Sett til side en del av fronthåret med en klype. Tuper resten av håret fra rot til tupp i vertikale seksjoner for å gi volum, og børst så alt håret til én side av hodet. Fest håret til siden med en rekke hårnåler fra kronen og helt ned i nakken.

2. Ta alt håret fra siden og vri det rundt seg selv, inn i rekken med hårnåler og gjem tuppene inni rullen.

3. Fest ved å stikke så mange hårnåler som mulig inn i folden for å holde alt på plass. Du skal kunne riste på hodet uten at det faller ned.

4. Ta håret du satte til side og tuper lett ved røttene for å skape litt høyde. Glatt det bakover mot kronen med en børste og rull det inn under seg selv. Fest med hårnåler og spray på litt glansspray.

SVINEKAM: Fest frisyren godt med så mange hårnåler du føler at du trenger, og avslutt med litt glansspray. © FOTO: Ali Peck

SLIK GJØR DU: Svinekam på 1-2-3. © FOTO: Ali Peck

=

Fra catwalken: Rochas, Diane von Furstenberg, Louis Vuitton.

Saltvannshår

Dette blir lett en favorittlook denne sommeren.

1. Fukt håret med en lett stylingspray, og spray så med teksturspray for å gi volum og hold. Jobb det inn i hodebunnen for å gi løft, og føn tørt fra rot til tupp med fingrene.

2. Begynn framme, og vikle en seksjon på cirka 3 cm rundt en varm krølltang. Vri håret først, og varier hvilken vei du vikler håret rundt tangen. Dette gir en avslappet, naturlig look.

3. Begynn i bakhodet; masser hodebunnen og dra fingrene gjennom krøllene. Ikke vær for nøye, denne frisyren skal være litt tilfeldig.

4. Fordel litt stylingkrem i lengdene. Ta litt ekstra i noen lokker for å definere dem. Bruk mer stylingkrem hvis du vil ha en våtere look, og dermed en moderne vri på en klassisk frisyre.

SALTVANNSHÅR: Fordel stylingkrem i hårlengdene helt til slutt. Jo mer du tar i, dess våtere vil håret se ut. © FOTO: Ali Peck

SLIK GJØR DU: Saltvannshår på 1-2-3. © FOTO: Ali Peck

FRA CATWALKEN: Givenchy, Blugirl, Theyskens Theory. © FOTO: ImaxTree

Ballerinaknute

Hårguru Adam Reed viser deg hvordan du setter opp den nye hårknuten.

1. Spray tørt hår med en stylingspray for å glatte ut håret og kontrollere utstikkere. Bruk en kam til å lage en rett sideskill på den ene siden av hodet. Børst gjennom hårlengdene med en liten børste.

2. Samle håret i en hestehale i nakken. Pass på at den er skikkelig stram, og fest med hårstrikk. Tynne hårstrikker i gummi fås i flere kjedebutikker.

3. Fest et hårnett som matcher hårfargen din rundt roten på hestehalen med en hårnål, og putt hestehalen inni. Det gjør ikke noe om endene bøyer seg litt.

4. Vri hestehalen rundt basen til en knute. Finn en form som passer deg, og lek med håret til det blir riktig. Fest med hårnåler, og fiksér med hårspray til slutt. Bruk enden av kammen til å stikke småhår inn i nettet så frisyren blir glatt.

BALLERINA: Vri hestehalen rundt basen til en form du liker. Her har vi brukt et hårnett over, men knuten kan fint lages uten også. Fest godt med hårnåler og hårspray. © FOTO: Ali Peck

SLIK GJØR DU: Ballerinaknute på 1-2-3. © FOTO: Ali Peck

FRA CATWALKEN: Derek Lam, Chanel, Gucci. © FOTO: ImaxTree

Lav hestehale

Denne lager du på 1-2-3

1. Bruk en kam til å gre gjennom rent hår. Dra det bakover for å få en glatt overflate, og samle det i en hestehale i nakken. Fest med strikk.

2.Ta litt teksturprodukt, varm det i hendene og dra det over håret på hodet for å legge ned småhår og gi glans

3. Bruk en smal kreppetang i lengdene på hestehalen. Ikke press for hardt, det skal bare være lette bølger som skaper luftig volum og fasong.

4. Ta en liten lokk fra hestehalen og vikle den rundt hårstrikken så den ikke synes. Fest med hårnål. Børst lengdene med en stor børste og spray med hårspray. Avslutt med å klemme inn en paste som gir tekstur.

ELLE 0412 Hårsak=

Bruk en stylingkrem for å få bukt med småhår, og en børste i heste­halen for å gi ­volum og form. © Ukjent

ELLE 0412 Hårsak=

Lav hestehale på 1-2-3. © Ukjent

=

Fra catwalken: Jaeger London, Ralph Lauren, Vanessa Bruno.

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!