Salget er snart ferdig og noen av vårens varer er allerede godt plassert i butikkhyllene. Kanskje er du målrettet og har hele shoppinglisten klar før våren, men er du litt usikker og avventende er det flere aktuelle basisplagg du kan kjøpe for å oppdatere garderoben. Disse plaggene er sikre investeringer som du kan dra fram år etter år og style med ulike trendplagg for å få en fin ballanse mellom det klassiske og moderne. Er du ekstra flink eller heldig kan du også finne fine basisplagg fra forrige sesong på salg.

Vårens basisgarderobe:

1. Trenchen er alltid like aktuell. Sammen med et blyantskjørt, en pysjbukse (som også er aktuell denne våren) eller et stort belte i livet som hos Burberry Prorsum blir du klar for vår på 1-2-3. Trench fra Filippa K, kr 3.395.

2. Smokingbuksen er ett av de sikreste kjøpene du kan gjøre denne våren. Den er både sexy og klassisk, og styles med en enkel T-skjorte eller en blazer. Smokingbukse fra Filippa K, kr 1.495.

3. Den hvite blazeren er superfin sammen med et par jeans eller hvis du vil ha magen bar som hos Pucci (bildet).

4. Bikerjakken forsvinner ikke med det første. Denne våren skal den styles med sporty plagg. Se Acne og Alexander Wang for inspirasjon! Bikerjakke fra Gina Tricot, kr 599.

5. Minimalistiske skjorter med lang og kort erm er over alt på catwalken og kanskje det sikreste basiskjøpet denne sesongen. Diesel, Theyskens Theory, Céline og Alexander Wang var blant motehusene som viste skjorter stylet på ulike måter. Skjorte fra Bruuns Bazaar, kr 999.

6. Ankelboots med rund tupp og minimalistisk hæl fra Acne, kr 3.795.

=

De første vårplaggene er allerede i butikkene.

7. Bikiniene er i butikken allerede denne måneden. Bikiniene på catwalken er mønstrete og har du planlagt en reise utover vinteren eller våren finner du denne hos H&M. Bikini fra Versace for H&M, kr 299.

8. Genser i knallfarget sommerstrikk er forfriskende. Genser fra Acne, kr 2.343.

9. Jeansen Diana fra Monki, kr 229.

10. Shoppingvesken er både praktisk og superkul. Selv om du kanskje ønsker deg en fra Céline, synes vi denne fra Zara med nagler er ganske fin. Kr 1.645.

11. Blyantskjørtet er et må-ha og denne sesongen! Er du en superfashionista kjøp et mønstrete, men vil du ha et du kan bruke om og om igjen gå for dette i skinn fra Day et Birger Mikkelsen, kr 3.056.

=

Er du ekstra flink eller heldig kan du finne fine basisplagg på salg.

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!