1. Kate Middeltons brudekjole fra Alexander McQueen

Da Williams kommende kone steg ut foran kirken kokte det over på Twitter. Det var om å være først å bekrefte for resten av verden at brudekjolen faktisk var fra Alexander McQueen designet av Sarah Burton.

Enkelheten, de klassiske engelske blondene og det lange slepet var med på å gjøre kjolen ikonisk. Ikke et øye var tørt på ELLE-kontoret.

=

Ingen øyne var tørre da Kate dukket opp i denne brudekjolen desiget av Sarah Burton for Alexander McQueen.

2. SM-moten

Ikke nok med at Lady GaGa og Rihanna vandrer rundt i undertøyet, med pisken i den ene hånda og en dubble skimmed caffè vanilla frappuccino fra Starbucks i den andre. Denne sesongen var det forventet at du skulle gjøre det samme.

Designerne var fetish-inspirert og kledde opp modellene sine i lakkskjørt, hot pants i skinn, høye hestehaler og synlig, sexy (for sexy) undertøy. Neppe klassikere i skapet, men moro likevel!

=

Givenchy, Emanuel Ungaro, Louis Vuitton.

3. Kate Moss og Jamie Hinces bohemske luksusbryllup

Et motebryllup som går inn i historien, spesielt bruden. Fru Moss valgte med brudekjolen sin å støtte designervennen John Galliano (se punkt 4.).

Ikke bare så hun ut som verdens vakreste og lykkeligste med verdens kuleste mann og bryllup, hun hadde også med seg verdens beste fotograf, Mario Testino, som bryllupsfotograf (bryllupet dukket selvfølgelig opp i US Vogue et par måneder etter).

=

Bohems drømmebryllup da Kate fikk sin Jamie tidligere i år.

4. John Gallianos utbrudd

En ting er helt sikkert, bistroen i Paris La Perle der John Galliano hadde sitt mørkeste øyeblikk tidligere i år har aldri vært hottere.

Supertalentet måtte betale dyrt etter sine kontroversielle jøde-uttalelser, og mistet jobben som sjefsdesigner hos Christian Dior.

John Galliano sammen med sin advokat på vei inn på politistasjonen etter den fatale kvelden på La Perle i Paris.

John Galliano (R) and his lawyer Stephane Zerbib arrive at a police station on February 28, 2011 in Paris, France. © Marc Piasecki

5. Wangs niese

Dette året ble blant annet tenåringbloggeren Tavi stilt i skyggen Alexander Wangs bitte lille hipsterkledde niese Aila (med Chanelveske rundt halsen) som fikk fotografenes blitzregn over seg. Vi regner med at bloggen er oppe og går så fort hun lærer å skrive ...

=

Wangs niese Aila i et skreddersydd antrekk fra onkelen sin.

6. Kate Moss (igjen) for Louis Vuitton

Catwalken, eller scenen hos Louis Vuttion var som en 40-talls Film Noir. Med fire heiser og to trapper på hver side var alt tilrettelagt for at selveste Kate Moss skulle gjøre en etterlengtet tilbakekomst på catwalken (scenen).

Kledd i en bitte liten "hot pants", snørestøvletter og blondepels pattende på en sigarett (på verdens røykfrie dag) viste hun verden at hun er langt fra ferdig som modell.

=

Smoking hot på catwalken til Louis Vuitton.

7. Fargefest

Sjelden har så mange farger blitt lansert i løpet av bare et par sesonger. Svart-grått-beige ble plutselig overkjørt av kanarigult, brannbilrødt, Yves Klein-blått og Barbie-rosa, helst stylet sammen. Sett på motemafiaen og bloggere!

=

Marni, Lanvin, Jil Sander, Gucci, Prada.

8. Mette Marit!

Vi har registrert at klikk-sugne nettsider forsøker å skape en eller annen tabloid MM-konflikt, men vi har bare en ting å si til det: Vi har verdens vakreste og velkledde kronprinsesse! Dette har virkelig vært hennes moteår. Håret, kjolene, fargene. Herregud, så heldig vi er (hæ, hvem Madde?).

I tillegg så er Puccis designer Peter Dundas 100% norsk, og ikke kom å si at hun ikke går med norsk design!

CRESPIERES, FRANCE - JULY 06: Princess Mette-Marit of Norway attends 'The White Fairy Tale Love Ball' in support of 'The Naked Heart Foundation' at Chateau De Wideville on July 6, 2011 in Crespieres, France. (Photo by Pascal Le Segretain/Getty Images)=

Verdens fineste: Kronprinsesse Mette Marit på ball i Frankrike. © Pascal Le Segretain

9. Paradigmeskifte

Da Carine Roitfeldt meldte sin avgang i Vouge Paris ble moteverden plutselig som en episode av Ugly Betty. Det var nemlig hennes lojale støttespiller og stylist Emanuelle Alt som tok på seg jobben som ny sjefredaktør.

=

10. SSSSSSSSSSSlange

Hvis ikke du har fått med deg at slangemønster var hot i 2011, må dette være den første motesaken du har lest i år. Butikker og moteblader har vært overflyt av mønsteret på klær, sko og vesker. Nå gleder vi oss mest til zebraen overtar i 2012!

=

Dries van Noten, Prada, Missoni, Chloé.

 

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!