Ventende på t-banen iført gjennomsiktig svart blondetopp, PVC-veske og -stiletter.

Ventende på t-banen iført gjennomsiktig svart blondetopp, PVC-veske og -stiletter. © Foto: Live Brekke

SM-trenden har blitt stueren, det skal være hardt, svart og sexy. ELLE tok utfordringen og testet fetisjmoten til hverdags. Les hvordan det gikk.

Dag 1:

Jeg har ikke fortalt noen, ikke engang samboeren min Lars, om mitt lille prosjekt. Lys våken og klar for en ny arbeidsdag, spretter jeg opp av senga og ned i et svart vintage blyantskjørt fra Christian Dior, heftig dandert med snøredetaljer og spenner, etterfulgt av BH fra Marlies Decker - en yndling blant andre fetisj-girls som Lady Gaga, Britney Spears, Fergie og Rihanna.

Antrekket topper jeg med en gjennomsiktig svart blondetopp, svarte PVC-pumps fra Christian Louboutin og en svart Muse-bag fra YSL, også den i PVC, så klart. Hello new me, ready to face the world!

På vei til jobben blir jeg møtt med ekstremt mange blikk. Mannfolk går med åpen munn, og på t-banen vil ingen sitte ved siden av meg. Når jeg endelig ankommer ELLE-kontoret, får jeg mange overraskede kommentarer. Jeg pleier å kle meg i masse farger, og nå ser jeg aggressiv ut i all black ensemble.

De fleste jentene gir meg tommel opp og sier ting som «wow, du var stilig i dag, Caroline», «Skal du noe spesielt?» og «Kult antrekk!». Det tar en stund før Signy skjønner at jeg tester en ny stil, hun la bare merke til skoene fra Louboutin og tenkte nok at jeg bare gikk for noe litt mer sexy enn vanlig.

Etter endt dag foreslår en kollega at vi slår følge ut av bygget sammen. Hun trodde jeg kjørte bil, men nei, under dette prosjektet er det kun t-bane! Angsten lyser i ansiktet hennes når hun skjønner at hun må ta t-banen med meg.

Jeg drar hjem til Lars, han foreslår at vi spiser sushi ute. Idet vi går ut døra ser han hvor gjennomsiktig toppen min er, og hvor mye snøringer og spenner skjøret har. «Det ser ut som om jeg har handla, jo,» mumler han misfornøyd. Jeg unnskylder meg med at jeg bare er lei av alle de fargerike sommerklærne mine og føler for en forandring. Han går rett på! På restauranten snakker ikke kelneren til meg, og tar kun imot bestilling fra Lars. Jesus - til og med nattens dronning kan bestille maten sin selv!

På vei til en helt vanlig dag på jobben.

På vei til en helt vanlig dag på jobben. © Foto: Live Brekke

Dag 2:

Ny dag, nye muligheter. Jeg har på meg ballerinaskjørt i svart skinn, og spør Lars om han kan hjelpe med glidelåsen på den matchende skinntoppen med høy hals. «Oii! Det ser ut som om du skal på byen og feste hver dag for tiden,» kommenterer han. «Jeg jobber med mote, vet du,» unnskylder jeg. Han ser lettet ut, som om han trodde jeg drev med noe annet bak ryggen hans.

På kontoret sier en kollega fra markedsavdelingen med en gang hun ser meg at jeg ser stilig ut, og spør hvor jeg har kjøpt toppen, helt uvitende om at jeg kun tester denne looken. Før jeg begynner med dagens gjøremål, tar jeg en tur innom wikipedia, og leser at fetisj-stilen er laget for å provosere. Tydeligvis provoserer den ikke ELLE-jentene enda.

Det er lunsj, og jeg dras med til kantina med de andre jentene, de skal være mine ekstra øyne.

Jeg må konsentrere meg for ikke å le, et helt bord fra ett av mannemagasinene på huset blir helt stille idet jeg går forbi.

Ingen fetisjkledd kvinne kan være sjenert, så jeg prøver å holde dominatrix-attituden sterk mens jeg plukker salaten min.

Etter endt arbeidsdag skal jeg møte Lars og en kompis av ham i en park. Jeg er utrolig varm, det er strålende sol og 26 grader. Jeg må være den eneste i Oslo som går i svart skinn nå - dette er en trend som egner seg best for kalde vinterdager. Jeg tørker svetten og går inn i parken, møter mange blikk, som vanlig, av jenter i bikini som soler seg. Jeg hilser på kompisen til kjæresten min, han påpeker at «det er en ganske varm dag for å ta på seg bondageklærne». Kjæresten min forteller at jeg har hatt en ganske spesiell stil de siste dagene. Jeg avfeier alt med en god latter og skylder på at det er veldig trendy!

Les også: Høstens kuleste jakkekjøp har skinnermer

I kantina på jobben iført full fetisj.

I kantina på jobben iført full fetisj. © Foto: Live Brekke

Dag 3

Copenhagen Fashion Week og det viktigste showet av alle: By Malene Birger vår/sommer 2012.

Jeg er ikledd fetisj - det er ikke kronprinsessen av Danmark, som sitter på front row sammen med meg.

Tidligere på dagen dro jeg og en venninne, in the name of research, til en fetisj/lateks/SM-butikk. I prøverommet ble vi møtt med et skilt hvor det står at kunder må betale for å prøve klær, fordi «de ofte må vaskes etter de er prøvd». Ekkelt! Jeg rister det av meg og prøver et svart skjørt i PVC og - oi - det sitter som et skudd! De har også noen PVC-booties i skolepike-stil, de MÅ jeg ha! Jeg ber mannen som jobber der om å gi meg str 38. Idet jeg påpeker at de er vonde, kommer det kontant fra den tynne blonde butikkeieren at «de skal være vonde!».

På hotellrommet før showet bestemmer jeg meg for å toppe fetisjantrekket med et etnisk smykke, slik at det ikke skal se ut som om jeg har kledd meg altfor mye ut. Jeg setter håret i spenner på siden og pøser på med beige leppestift. Nå er jeg klar! På vei for å treffe kollegaer i hotellbaren møter jeg på en tysk familiefar med sine små barn. Han ser på meg, drar barna bort og rister på hodet. Jeg prøver å spille uskyldig så han ikke skal tro at jeg er en «working girl».

Jeg drikker Moët og venter på at showet skal starte. Ved siden av meg sitter moteredaktøren i et konkurrerende norsk motemagasin. Hun synes skjørtet mitt er utrolig kult, og spør hvor jeg har kjøpt det. Jeg forklarer at jeg tidligere på dagen var i en ganske ekkel sexbutikk.

Hun spør om adressen, og får i tillegg nummeret mitt, i tilfelle hun glemmer adressen eller ikke finner fram. Det skjørtet bare må hun ha! - So, fashionistas do love fetisj? Idet showet starter, kommer Madonnas Fever på for fullt volum - nå føler jeg meg virkelig hjemme!

Etter showet går jeg og min venninne gatelangs og prøver å få tak i en taxi. Det stopper en sliten bil ved siden av oss, guttene i 20-årene hopper ut og omringer oss. De spør hvor vi er fra og hvor vi skal, vi svarer kort på engelsk at vi skal hjem. Så drar de fram en kjempelang joint og tilbyr oss å bli med dem hjem og røyke. No thanks, svarer jeg. De maser og diskuterer mellom seg om jeg kan være fra Spania, før den ene snur seg mot meg og sier han skal hjem og røyke jointen mens han tenker deilige tanker om meg. Venninnen min ler og sier «herregud, takket være det skjørtet du har på deg brydde de seg ikke om meg engang!».

Vi rister av oss guttegjengen og drar videre på en motemiddag. Det hagler med komplimenter for skjørtet, og det refereres i Acne og andre kjente merker.

Jeg sier ikke at mitt er fra en billig sexbutikk og smiler for meg selv - det er her blant moteløvene fetisj hører hjemme, og så klart, i en litt sliten sexbutikk på Studiestrøget i Køben.

Caroline tester SM-moten. Her i PVC-skjørt.

Caroline tester SM-moten. Her i PVC-skjørt. © Foto: Live Brekke

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!