Det er masse farger i vente for våren, og en av de mer dristige tendensene er knallrosa lepper.

Denne trenden krever litt mot, men ser superlekker ut.

Få tipsene du trenger i saken under!

Del

Slik gjør du det

Den fargesterke leppetrenden så vi blant annet på catwalken til Jil Sander, Marc by Marc Jacobs, Zac Posen, Cacharel og Diane Von Furstenberg.

For at leppene virkelig skal vises, bør huden være fin og plettfri. Start derfor med en tusjconcealer under øynene og der det ellers trengs, og jevn ut fargen med en lett foundation.

En renskåren leppelinje er viktig når man bruker sterke farger, så påfør leppestiften med en pensel for mest nøyaktig resultat. Om du vil bruke lipliner, så tegn opp hele leppene med liplineren for å unngå den synlige ringen rundt munnen.

Fargen kan brukes til alle hudtoner, og er ekstra fin om du lar sminken være minimalistisk. Bruk bare solpudder eller rouge i kinnene for å balansere leppene. Er du ekstra modig, dropper du maskaraen, legger litt gloss på øyenlokkene og lar all fokus være på leppene dine.

TRENDY MAKEUP: Rosa lepper fra visningen til Cacharel.=

TRENDY MAKEUP: Rosa lepper fra visningen til Cacharel. © Foto: AP

Fuksia, magenta eller klassisk?

Det er mange rosanyanser å velge mellom denne våren. På Diane Von Furstenbergs visning hadde modellene friske, magentafargede lepper. Og etterspørselen har vært stor etter den samme fargen som på visningen.

På visningen til Diane Von Furstenberg brukte makeupartistene leppestift fra MAC i nyansen Girl About Town, med magentafargede pigmenter over.

En mer nedtonet fuksiafarge dukket opp på visningene til Cacharel og Fendi. Dette er en look du enkelt kan gjenskape med vårens fargepalett.

For deg som foretrekker en mer klassisk rosatone, finnes det i flere av vårlookene til de forskjellige makeupmerkene. Sjekk ut merker som Yves Saint Laurent, Guerlain og Estée Lauder, de har flere klassiske rosatoner i sortimentet denne våren.

Knallrosa lepper er blitt sett i mange varianter på catwalken, men looken som virkelig har skilt seg ut er den fra Jil Sander - neonrosa, matte lepper i et ellers bart ansikt.

FRA VENSTRE: YSL i Fuchsia Innocent (kr 280), Estée Lauder i Shocking Innocent (kr 235) Guerlain i Rouge Sensuel (kr 345), MAC i Girl About Town (kr 160), lipgloss fra NYX i Dolly Pink (kr 90), lipstain fra Max Factor i Pink Petal (kr 99) og Wet'N'Wild i Passionate (kr 59).=

FRA VENSTRE: YSL i Fuchsia Innocent (kr 280), Estée Lauder i Shocking Innocent (kr 235) Guerlain i Rouge Sensuel (kr 345), MAC i Girl About Town (kr 160), lipgloss fra NYX i Dolly Pink (kr 90), lipstain fra Max Factor i Pink Petal (kr 99) og Wet'N'Wild i Passionate (kr 59). © Foto: produsenten

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!