Da Thorbjørn Harr dukket opp som en hardhaus av en viking i den amerikanske TV-serien Vikings, banket hjertene våre ekstra fort.

Det er den tiden av året igjen! Tiden for ELLEs årlige og tradisjonsrike kåring av Norges 33 mest sexy menn - og ikke minst Norges aller, aller mest sexy mann!

Og vi kan herved avsløre at vinneren av den gjeve kronen som Norges mest sexy i 2014 er ingen ringere enn skuespiller Thorbjørn Harr!

Vi sakser fra begrunnelsen:

"Da Thorbjørn Harr dukket opp som en hardhaus av en viking i den amerikanske TV-serien Vikings, banket hjertene våre ekstra fort.

Hans intense blikk og ekstremt sexy stemme i kombinasjon med en råtøff rolletolkning satte fart på TV-tittingen, og vi har fulgt med på alle hans oppturer og nedturer som Jarl Borg.

Vi har alltid syntes Thorbjørn har vært en sjarmør, men med Hollywood som banker på døra, en gryende karriere som mystisk jazzmusiker og det perfekte femdagersskjegget er vi helt solgt. Herr Harr er Norges mest sexy mann!"

Intervjuet med Herr Harr finner du i ELLEs desemberutgave, som er i salg mandag 17. november.

Der finner du også de 32 neste mennene på lista - eller 33, som det ble i år, siden andreplassen ble beleiret av to menn ...

I mellomtiden får du en sniktitt på topp 10 under. Og fjorårets liste finner du her!

TOPP 10!

2. Nico & Vinz (23), artister

Hvorfor nøye seg med én, når begge to er så sexy? Vi klarer ikke velge mellom disse to godbitene, og sier derfor ja takk, begge deler. Vi falt pladask da de opptrådte på ELLE-festen i juni 2013, og Nico & Vinz har sunget, smilt og hofterotert seg inn i våre, og verdens, hjerter. Det siste året med monsterhiten Am I Wrong. Det er ikke så rart at stjernestatusen bare går en vei, for disse gutta er en fryd for både øyne og ører.

3. Aksel Lund Svindal (31), alpinist.

Aksel brukte kanskje litt lengre tid ned OL-løypene enn han selv hadde håpet på, men pytt sann. Vi elsket uansett hvert ekstra sekund vi fikk med ham på skjermen! Det så ut til at han hadde kommet seg over OL-skuffelsen da han entret sommerfesten vår. Om ikke, tipper vi hordene av damene som flokket seg rundt ham fikk han til å tenke på noe annet …

4. Tobias Santelmann (34), skuespiller.

Etter å ha sett Tobias i Hollywood-filmen Hercules, har vi bare én ting å si: Gi denne mannen en hovedrolle – nå! Det er ikke så farlig hva filmen handler om, eller om den er god, vi lover vi å løse inn billett uansett.

5. Stian Blipp (24), TV-personlighet.

Årets Idol-vinner heter også i år Stian, og om vi kunne stemt på ham, hadde vi glatt tømt kontantkortet. Denne ungfolen har alt: dansemovesa, formidlingsevnen, karisma i bøtter og spann, stilen, kroppen og et par over snittet pene øyne under en velfrisert manke. Det er nesten så vi meldte oss på Idol: ydmykelsen etter å ha fått blankt nei av dommerpanelet hadde vært verdt det om vi kunne fått en bamseklem av denne uimotståelige sjarmbomba etterpå.

6. Chirag Patel (30), musiker.

At «Raggen» er en fin fyr, har vi for lengst slått fast. At han klarer å fortsette å være en fin fyr ettersom suksessen stadig når nye høyder, gjør ham mer sexy for hvert år som går. At han i tillegg er flink, gatesmart, velkledd, velartikulert, kjekk og sympatisk gir ekstra pluss i boka. Hvordan denne mannen (så vidt vi vet) fortsatt kan være singel, er oss et mysterium.

7. Kjetil Jansrud (29), alpinist.

Gullgutten Kjetil virker ikke bare som en tvers igjennom søt, jordnær og sympatisk fyr. Han er også en vaskekte mannemann, med vanvittige lårmuskler og OL-gull i medaljesamlingen. Ganske så nær det å være drømmemannen med stor D, men andre ord.

8. Pål «OnklP» Tøien (30), rapper.

Lenge så vi på OnklP som en skandaleomsust, litt forfylla rapper. Det siste året har vi imidlertid fått øynene opp for mannen bak overskriftene. Reflektert, ærlig og uredd – det liker vi! Det som er igjen av bad boy-imaget, regner vi med at gruses når koseprogrammet Hver gang vi møtes går på lufta på nyåret. Det har definitivt også hjulpet på imaget at han flere ganger har byttet  caps og hettegenser til fordel for skjorte og dress. Dessuten er vi svake for skamløse fremstøt, som da han nylig stilte opp til intervju i et konkurrerende magasin med håp om å bli lagt merke til i ELLEs sexy mann-kåring. Vi er helt enige, Pål; du fortjener en plass på lista!

9. Bård Ylvisåker (32), TV-komiker og popstjerne.

Det var gøy at hele verden elsket The Fox. Gøy å se Bård og storebror Vegard klatre på Billboard-lista og opptre i revekostyme på amerikanske talkshow. Men aller morsomst er det å ha gutta tilbake her i Norge, og kunne nyte dem i en hel time ukentlig. Lillebror Ylvis fortsetter å ta oss med storm gjennom TV-ruta, og er i våre øyne fremdeles den mest foxy mannen på tv.

10. Kristofer Hivju (35), skuespiller.

Hvem vi ville ha strandet på en øde øy sammen med?  Denne urmannen, selvfølgelig! I tillegg til at vi ville fått ham helt for oss selv, er vi nemlig helt sikre på at Kristofer både kan beskytte oss fra alle potensielle farer, fange fisk med bare nevene, diske opp litt romantikk under stjernehimmelen og generelt gjøre livet på øya ganske så greit.

Foto: Nico & Vinz: Promo. Aksel Lund Svindal: Isabel Watson. Tobias Santelmann: Monica Kvaale. Stian Blipp: Pål Laukli.Chirag Patel: Michael Ray Vera Cruz Angeles. Kjetil Jansrud: Glenn Melling. OnklP: Johanna Siring. Bård Ylvisåker: Getty Images.

Lista i sin helhet - med alle de 34 mennene og intervju med vinneren - finner du i ELLEs desemberutgave, som er i salg mandag 17. november.

Enig eller uenig i kåringen? Hvem syns du er mest sexy? Si din mening under!

 

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!