Talgproduksjonen i hodebunnen kan ikke du styre, men den har stor betydning for hvordan håret ditt ser ut. Produseres det for mye talg, er det nesten umulig å få håret til å se luftig, flott og rent ut. Heldigvis finnes det produkter som kan hjelpe deg.

Dropp hodebunnsmassasjen

- Det finnes sjampoer som regulerer talgproduksjonen, og sliter du med dette problemet kan det nok være lurt å styre unna billigsjampoer i matbutikken. De er tilsatt andre stoffer enn de mer profesjonelle produktene, og for deg som har fett hår er det ekstra viktig å velge produkter som ikke tilfører ekstra fuktighet, sier frisør Carine Fjeld.

Et annet tips fra frisøren er å ikke massere hodebunen for mye hvis håret er fett. Dette vil nemlig stimulere talgproduksjonen ytterligere.

Hormonelt hår

Carine Fjeld forteller videre at det er mulig å kjøpe ulike kurer og hodebunnsmasker som renser hodebunnen, og at hun ellers vil anbefale å holde seg unna glanseprodukter.

- De legger seg gjerne utenpå håret som en fet hinne. For øvrig kan man i enkelte perioder ha fetere hår enn ellers. Mange sliter med fett hår i puberteten, og for oss jenter kan det også være hormonelt betinget, sier hun. Hun forteller at graviditet kan føre til at en som vanligvis har veldig fett hår, plutselig er kvitt problemet mens hun er gravid.

Vær varsom

Har du fet hodebunn men tørre hårspisser, er heller ikke dette noe uvanlig problem. Da er det imidlertid viktig at du ikke kurer hele håret med produkter mot tørr hodebunn.

I så fall bør du bruke et produkt som kun brukes på hodebunnen og i tillegg bruke en balsamspray mot de tørre spissene.

- Noe annet som kan redusere problemet, er å farge eller stripe håret når det er fett. Dette vil være med på å løfte håret litt fra hodebunnen og kan hjelpe for mange. Vær likevel fornuftig og ikke slit unødig på håret. Generelt kan jeg si at man ikke bør dille for mye med håret. Da får du et vakrere hår, sier Fjeld.

Les hele saken
Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!