Bubelle kjolen som viser hvilket humør du er i

Hvilket humør du er i kommer til uttrykk på kjolen Bubelle. (Foto: Philips) © Philips

Hvis du har vanskelig for å vise om du er sint eller glad, kan du nå få hjelp av kjolen. Elektronikkgiganten Philips har nemlig utviklet kjolen Bubelle, som fanger opp hvilket humør du er i og viser det på kjolen.

Tolags kjole

Kjolen består av to lag, der det innerste er dekket av biometriske sensorer som fanger opp kjolebærerens følelser. Disse vises igjen i form av lyspunkter på det ytterste laget, med forskjellig design avhengig av om man er redd, glad, trist eller sint.

Det oppsiktsvekkende plagget er designet som en del av Philips' Skin Probe Project, et forskningsprosjekt som skal finne ut av hvordan klær kan være i 2020.
Komplekst på kroppen

Klærne som blir utviklet i Philips' prosjekt er imidlertid ikke ment å settes i produksjon. Forskningen søker å avdekke den sosiale og personlige omgangen fremtidens mennesker vil ha med hverandre, og lage et bedre og mer effektivt design ut fra deres omverden og teknologi.

- Fremtidens teknologi blir mer en usynlig størrelse, som i større grad skal føle, forstå og jobbe sammen med brukeren enn omvendt, sier kroppsarkitekt Lucy McRae i Philips.

I det samme forskningsprosjektet blir det også eksperimentert med en tatovering som kan endre seg med humøret.

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!