© Strawberrynet.com

Lipgloss fra Estee Lauder

Azurée soleil lipgloss fra Estee Lauder, perfekt for en varm sommerdag. (Foto: Esteelauder.com) © Esteelauder.com

Pudder med solfaktor fra Helena Rubinstein.

Helena Rubinstein, Illumination Compact pudder med faktor 15. (Foto: Strawberrynet.com) © Strawberrynet.com

Ultrasensitive faceblock, Dermalogica

Solkrem for ansiktet fra Deromalogica, med naturlig farge som jevner ut huden. (Foto: Lookfantastic.com) © Lookfantastic.com

Det er sommer, det er sol - og det er endelig varmt! Dersom sminken din renner er det fordi du har valgt feil sminke. Se bare her.

Sminken renner av

- På sommeren kan man svette bort sminken, forklarer Det Nyes skjønnhetsekspert Cecilie Hauge Eggen . - Når vi blir varme åpner porene i huden seg for å slippe ut varme og svette, og da hender det at sminken renner av.

Men det er ingen grunn til å fortvile av den grunn, det finnes nok av gode produkter på markedet som passer godt på en svett sommerhud.

Vannfast i varmen

Såkalt vannfast sminke, eller vannresistent sminke, holder bedre i varmen enn annen type makeup.

- Det beste er å velge produkter uten for mye olje. Oljen blir ofte varm og flytende. Det merker vi på kajaler for eksempel, de er ikke så enkle å få utover hvis de er vannfaste, men da sitter de også bedre, sier Cecilie.

Skjønnhetseksperten anbefaler også å bruke sminke med UV-filter der det er mulig.

- Hvis det er sterk sol så er det veldig fornuftig å beskytte seg. Bruk foundation og concealere med solfaktor.

På spørsmål om det finnes leppeprodukter som sitter lenge i varmen er svaret ja. Men Cecilie foretrekker en lett gloss på sommeren, i stedet for en tykk leppestift.

- Personlig liker jeg heller å påføre gloss med solfaktor oftere.

"Less is more"

Lite er mer - spesielt på sommeren. Dersom du ikke er avhengig av sminke, lønner det seg heller å begrense makeup-bruken din enn å påføre sminke oftere enn du pleier.

- Ikke sats på at sminken skal beskytte deg i solen, bruk heller en god solkrem for ansiktet enn mye sminke, påpeker Cecilie.

- Og husk å sette sminken din et kjølig sted, sånn som i kjøleskapet. Så unngår du å ødelgge den, minner hun.

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!