Forbud mot unge modeller

Unge jenter på catwalken kan bli forbudt under London Fashion Week. © WireImage/All Over

Dersom et ekspertpanel får det som de vil, blir det ingen modeller under 16 år å se på catwalken under moteuka i London i høst.

Viktig diskusjon

Det siste året har motebransjen krevd to menneskeliv etter at to unge modeller sultet seg til døde. Dette har satt fart i debatten rundt modellbransjens mørkere sider.

Utvalget som har undersøkt modellenes arbeidsforhold, påpeker at spesielt unge jenter er utsatt i modellbransjen. De håper et forbud mot modeller under 16 år på catwalken kan være med å beskytte de yngste modellene.

Den tøffe baksiden

- Panelet har nå lagt fram et forslag som skal beskytte sårbare, unge modeller i en industri som virker glamorøs, men som har skjulte risikoer, og er svært uregulert, sier ankerkvinnen i utvalget, Baronesse Kingsmill til Itv.com.

- Risikoen ved å seksualisere disse barna er høy, og designere kan risikere å bli siktet for seksuell utnyttelse, påpeker hun.

Hun legger til at unge modeller også er særlig utsatt for spiseforstyrrelser.

Den ferdige rapporten, med eventuelt vedtatte aldersbestemmelser, legges frem i september samtidig som den neste moteuka i London går av stabelen.

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!