Føtter uten smykker

I år kan du legge fotlenker og tåringer tilbake i skuffen. Fine sandaler og en knæsj neglelakk på tåneglene er nok denne sommeren.

Sist oppdatert
Foto: iStockphoto

De siste årene har man sett mange flotte varianter av ringer og lenker til føttene, men med sandaler med steiner og strass kan det rett og slett bli for mye av det gode.

Overpynta føtter er ikke så lekkert, så fotsmykkene kan du egentlig legge pent ned i smykkeskrinet til nesten gang det kommer på moten.

80-talls farger

Neglelakk er derimot in - og den skal helst ha skikkelig friske og sterke farger.

- Det er blitt lansert mye neglelakk i neonfarger som sjokkrosa, oransje og turkis til denne sesongen, og folk er generelt litt flinkere til å bruke mye farger om sommeren. 80-talls rosa er veldig aktuelt, mens man ikke ser så mye av plomme og de dypere fargene, sier skjønnhetsjournalist Cecilie Eggen i Det Nye .

Hun forteller at de dype fargene nok blir mer aktuelle til høsten, og at det er de lysere og mer klassiske fargene som gjelder dersom man ikke vil ta den helt ut og satse på det knæsjeste av det knæsje.

- Dette avhenger jo litt av hvilken aldersgruppe man er i, men for unge mennesker skal det være fresht, sier hun og legger til at fransk manikyr er helt ut denne sesongen.

Og for ordens skyld: Tåneglene skal være korte og praktiske.
Stort utvalg

Når neglene så er dekorert etter beste evne, må du jo ha noe å stikke de fargerike og friske føttene dine ned i.

Denne sommeren er det flere trender som lever side om side på sandalfronten.

- Romerinspirerte sandaler med mye remmer og stropper oppover ankelen er nok det aller hotteste i år. Disse er det ikke nødvendigvis så mye pynt på, men i tillegg har man jo utallige varianter av flipp flopp i forskjellige farger. Disse finnes også i sølv og gull og kan ofte ha påsydde steiner og paljetter. Da pynter sandalen etter min mening nok opp. Skoen blir et smykke i seg selv, og da blir det fort litt voldsomt hvis man pynter føttene med noe mer enn neglelakk, mener Stiansen.

Denne saken ble første gang publisert 12/07 2007, og sist oppdatert 04/05 2017.

Les også