Vivienne Westwood

© WireImage/All Over

Filmer om moteikoner er tydeligvis i skuddet. Factory Girl, med Sienna Miller i hovedrollen, handler om Edie Sedgwick, et av 60-tallets store moteikoner.

Sist uke ble det kjent at det skal lages film om Coco Chanel - og nå kom også nyheten om at den britiske designeren Vivienne Westwoods liv skal festes til filmen.

Sjokkerte under foredrag

Vivienne Westwood slapp selv nyheten da hun holdt et foredrag under en litteraturfestival denne uken. Foredraget var for øvrig utformet som en usammenhengende dialog med fiktive personer, der hun også bannet foran sjokkerte tilskuere.

En talskvinne for den eksentriske designeren bekreftet senere at opplysningene Westwood kom med under foredraget stemmer.

- Jeg kan bekrefte at dette prosjektet er på gang, men for øyeblikket har vi ikke flere detaljer om dette, sier hun. Sentrale punk-personer

Selv om plottet i filmen ennå ikke er kjent, er det sannsynlig at mye av handlingen vil dreie seg om Westwoods ekteskap med manageren til Sex Pistols, Malcolm McLaren. Disse to var sentrale personer under punkens fremvekst på 70-tallet.

Blant fanskaren til Westwood finner vi kjendiser som Gwen Stefani, Jerry Hall, Kate Moss og Naomi Campbell.

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!