Styling og shopping

Kate Moss' stiltips

Noen ganger er det viktigere å se bra ut enn å ha det komfortabelt, mener Kate Moss. Her er hennes beste tips til hvordan du finner din stil.

MOTEIKON: Få mennesker har blitt så hyllet for sin personlige stil som Kate Moss (38).

MOTEIKON: Få mennesker har blitt så hyllet for sin personlige stil som Kate Moss (38). Foto: FOTO: Mango/Stella Pictures

Publisert Oppdatert

Kate Moss (38), supermodell og moteikon

Kate Moss (38)

Supermodell og moteikon

  • Eieren av modellbyrået Storm Model Management oppdaget henne ved en tilfeldighet på en flyplass da Kate var 14 år gammel.
  • Modellkarrieren tok av for alvor to år senere, da den legendariske fotografen Corinne Day tok svart-hvitt-bilder av henne for magasinet The Face.
  • Kate Moss har gått visninger for de største motehusene og designerne, og hun har frontet utallige magasiner og store kleskampanjer.
  • På 90-tallet ble hun kjent som den rake motsetningen til det feminine kvinne-idealet til datidens supermodeller. Beskyldningene om anoreksi lot ikke vente på seg da hun i 1993 stilte i Calvin Klein-kampanjen som startet den såkalte «heroin chic»-trenden. Selv har Kate alltid hevdet at hun er naturlig tynn.
  • Av-og-på-forholdet til skandalerockeren Pete Doherty en del år senere gjorde ikke imaget hennes bedre, men hun ble enda mer berømt. I dag er hun gift med musikeren Jamie Hince fra bandet The Kills.
  • Sammen med Sienna Miller ble Kate på 2000-tallet assosiert med stilen «boho chic», som både er nedpå, rocka og glamorøs på samme tid, gjerne med en særegen vri. Siden har hun vært en gjenganger på alle lister over best kledde.

Har du en stil som funker for deg, er det best å holde seg til den. Selv føler jeg meg alltid vel i jeans og en blazer. Jeg bruker gjerne ulike typer modeller når det kommer til olabukser, men elsker mine skinny jeans, selv om jeg for øyeblikket foretrekker slengbukser, aller helst med en skikkelig god sleng. Ellers er blyantskjørtet et av de mest anvendelige plaggene du kan investere i. Det er alltid kult, spesielt I sort, og kler stort sett alle.

Planlegg antrekket

Når du skal finne din egen stil, tror jeg det er viktig å ha en referanse eller noe som du lar deg inspirere av. De fleste av oss, I alle fall kvinner, har en tidsepoke i motebildet som er vår favoritt og som vi inspireres av.

Selv elsker jeg slutten av 60- og 70-tallet, spesielt årene med Rolling Stones. Det er ikke sånn at jeg kjøper kun 60-tallsklær, men likevel ser jeg at de fleste antrekkene mine er preget av denne perioden på en eller annen måte. Slutten av 60-tallet var en utrolig spennende tid - det var mye som skjedde, også i motebildet.

Det er som regel andre som legger merke til at du har en stil som er typisk for deg. Selv synes jeg ikke at jeg har en spesiell stil, men andre mener at jeg har det. Det betyr uansett ikke så mye, for selv om du har en tendens til å bruke de samme plaggene igjen og igjen, er det hvordan du setter sammen antrekket som teller. Dét, og holdningen din.

Å finne sin en egen stil kan sammenlignes med å jobbe som modell. Den kan hele tiden tilpasses etter dagsform og hva du ønsker og liker i øyeblikket.

Skal du ut og spise middag eller i et prestisjefullt møte, er det lurt å planlegge antrekket i forkant. Når jeg skal på et viktig arrangement, sørger jeg alltid for å planlegge antrekket i god tid, og dermed unngår jeg de største kleskrisene. Du vil jo ta deg best mulig ut.

Å lide for skjønnheten

Ellers kler jeg meg stort sett etter humøret og kaster på meg det jeg føler meg vel i. Jeg har en tendens til å gå i fargene svart, grått og rødt. De dagene ingenting funker blir det helsvart.

Jeg foretrekker mest av alt komfortable klær og gjerne lave sko, men det finnes anledninger hvor du ikke kan velge antrekk ut fra hva som er komfortabelt, og her kommer de høye hælene inn. Heldigvis finnes det høyhælte sko som det går an gå i, men noen ganger er det viktigere å se bra ut enn at klærne er komfortable.

Tilbehør er veldig viktig, og jeg har en tendens til ty til skjerf, hatter og solbriller jeg har liggende i garderoben. Men bruker du for mange ulike ting på en gang, kan det fort bli rotete - og det ser sjelden bra ut. Selv har jeg ikke en klar regel, men ektemannen min mener at jeg ikke kan bruke solbriller og hatt samtidig, fordi det ser ut som om jeg har på en forkledning.

Solbrillene fra Ray-Ban er en klassiker. Jeg har alltid et par i veska og en haug hjemme, for de har en tendens til å forsvinne for meg. Når det kommer til smykker, er min klare mening at du aldri kan få for mange.

KATES ANBEFALINGER: Skjerf fra Becksöndergaard, kr 299.
Blazer fra Sand, kr 3495.
Øredobber fra MQ, kr 79.
Skjørt fra InWear, kr 599.
Armbånd fra YSL, kr 3050.
Hatt fra Asos.com, kr 250.
Pilotbriller fra Ray-Ban, kr 1800.
Jeans fra Peak Performance, kr 899.

KATES ANBEFALINGER: Skjerf fra Becksöndergaard, kr 299. Blazer fra Sand, kr 3495. Øredobber fra MQ, kr 79. Skjørt fra InWear, kr 599. Armbånd fra YSL, kr 3050. Hatt fra Asos.com, kr 250. Pilotbriller fra Ray-Ban, kr 1800. Jeans fra Peak Performance, kr 899. Foto: FOTO: Bulls og produsentene

Slik får du stilen

  • Ta utgangspunkt i et par skinny jeans eller chinosbukser.

Bruk en enkel skjortebluse eller t-skjorte til.

Kombiner gjerne T-skjorten med en blazer utenpå for å gjøre antrekket mer elegant.

  • Sats på enkle, men eksklusive, smykker som gjør antrekket mer sofistikert.
  • Avslutt antrekket med et par sexy stiletter om du føler for å imponere. Til hverdags kommer du langt med noen fine ballerinasko.
  • Sats på gode basisplagg som smale jeans, chinosbukser, klassiske skjorter, hvit t-skjorte, blazer og pumps. Da har du et godt utgangspunkt for mange fine kombinasjoner.

Les også:

17 fantastiske festkjoler

Moteikoner som har bikket 40 (og som ser helt fantastiske ut!)

Tren ansiktet, og se 10 år yngre ut!

KATE MOSS: Stjel stilen med disse stylingforslagene: Veske fra Mulberry, kr 2750.
T-skjorte fra By Malene Birger, kr 499.
Skjorte fra Bik Bok, kr 349.
Smykke fra Kenneth Jay Lane, kr 2500.
Øredobber fra Dyrberg/Kern, kr 269.
Bukse fra Vila, kr 300.
Jeans fra Filippa K, kr 1200.
Stiletter fra Christian Louboutin, kr 3250.
Ballerinasko fra Zara, kr 499.
Solbriller fra Ray-Ban, kr 1450.
Blazer fra By Malene Birger, kr 2299.

KATE MOSS: Stjel stilen med disse stylingforslagene: Veske fra Mulberry, kr 2750. T-skjorte fra By Malene Birger, kr 499. Skjorte fra Bik Bok, kr 349. Smykke fra Kenneth Jay Lane, kr 2500. Øredobber fra Dyrberg/Kern, kr 269. Bukse fra Vila, kr 300. Jeans fra Filippa K, kr 1200. Stiletter fra Christian Louboutin, kr 3250. Ballerinasko fra Zara, kr 499. Solbriller fra Ray-Ban, kr 1450. Blazer fra By Malene Birger, kr 2299. Foto: FOTO: Produsenten og Stella

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning