Catrine Vold (41) fikk en makeover med Alt for damene.

- Litt gutteaktig og baggy i stilen

- Jeg har i løpet av et par år gått ned 25-30 kilo og trenger derfor hjelp til fornyelse av garderoben. I tillegg til hektiske dager på jobb, er jeg midt oppe i oppussing av et gammelt hus, så klesshopping blir sterkt nedprioritert. Jeg vil si jeg har en avslappet stil og bruker mye bukser. Jeg er nok til tider litt gutteaktig og baggy i stilen, skrev Catrine Vold.

Finn klær i riktig størrelse

Stylist Vibeke Stiansen synes ikke Catrine skal gjemme seg bort i store klær, men heller være stolt av at hun har klart å gå ned så mye.

- Derfor blir det ekstra viktig å finne klær med riktig størrelse og snitt som ikke blir sekkete i formen, sier Vibeke og fortsetter:

- En tunikaoverdel eller rett kjole kan derfor gjerne brukes med belte i livet. Og siden hun har det vi kaller pærefasong, skal hun helst ha bukser med bootcut eller litt sleng nederst for å skape balanse.

Makeover med Alt for damene

FIN FØR: Men enda finere etter makeoveren. Til venstre er Catrine i sine vanlig klær - en stil hun beskriver som avslappet, litt gutteaktig og baggy. Til høyre har Catrine fått på seg stylistens forslag til antrekk, og er iført en kjole fra Lindex, kr 399. Blazer fra H&M, kr 349. Øredobber fra Accessorize, kr 79. Veske fra Oasis, kr 499. Sko fra Aldo, kr 899. Hun har også fått håret farget blondt. Helt til høyre: Bluse fra Monsoon, kr 509. Jeans fra Lindex, kr 399. Tunikatopp med belte fra KappAhl, kr 249. Kjole fra Monsoon, kr 899. © FOTO: Gry Traaen

Stylisten om valg av klær

Vibeke ønsket å få frem den myke og feminine siden av Catrine, og vise henne hvor lite som egentlig skal til.

- Plisséskjørt er i utgangspunktet fy-fy, siden det ofte har en forstørrende effekt, men i dette tilfellet fungerer stoffet som striper på langs, med en forlengende og smalende effekt. Med en innsvinget jakke utenpå får hun definert fasongen bedre, og det skaper fin balanse, sier Vibeke.

- Høye hæler er uvant for henne, men gir en flott holdning og understreker det elegante og kvinnelige. I tillegg kler hun den klare grønnfargen utrolig godt nå som hun er blitt lys i håret, fortsetter hun.

Catrine om den nye stilen

- Det var veldig gøy å få innblikk i en litt mer glamorøs hverdag og se hvor mye jobb som faktisk ligger bak en fotoshoot. Jeg er veldig fornøyd med å bli blondine, og det var full klaff på klærne. Selv hadde jeg gått rett forbi kjolen, og trengte å bli pushet litt, men nå vurderer jeg absolutt å kjøpe den, sier Catrine og legger til:

- Jeg ble også veldig overrasket over at jeg i det hele tatt klarte å gå i så høye hæler!

Makeover med Alt for damene

MAKEUP: Fra venstre: Friske, korallrøde lepper. Lett blush i kinnene. Vippekanten markeres. Og helt til slutt: Øyenskygge påføres lett med fingrene. Sko fra Bianco, kr 499. Hårmaske som skal bevare den kalde tonen i det blonde håret, Blond Me Blond Brilliance Intense Treatment fra Schwarzkopf, kr 290. Neglelakken Dior Vernis i fargen Sunnies, nr 448, kr 220. © FOTO: Gry Traaen

Sminken

Makeupartist Jeanette Gjerde Olsen ville få frem en kontrast til det lyse håret ved å fokusere på lepper og negler med en sprek farge.

- Først jevnet jeg ut huden. Siden hun ikke er så glad i mye makeup til hverdags, valgte jeg en lett bb-cream fremfor foundation. På øynene klappet jeg på en oransje skygge med fingrene, for å få frem øyenfargen bedre, sier Jeanette.

Fordi Catrine har ganske rette vipper, brukte Jeanette en vippetang før hun la maskara oppe og nede.

- Jeg fylte også inn brynene med en pensel og brynskygge for å markere dem. Leppene fikk en korallrød farge for et friskt uttrykk. Jeg tok igjen fargene i leppene på neglene, sier Jeanette.

Håret

Frisør Eirik Thorsen forteller at fordi Catrine kler det korte håret, trengte han bare å forme det da frisyren var litt utvokst.

- Jeg ville at håret skulle ha et feminint uttrykk selv om det er kort. For virkelig å få frem en forandring, endret jeg fargen fra mørkt til lyst. En kjølig blondtone er den nyansen hun kler best. For alle blondiner er det viktig å følge opp med kurer og produkter med kalde pigmenter, slik at hårfargen ikke blir gul etter hvert, sier Eirik.

Makeover med Alt for damene

HÅR: Til venstre: Frisør Eirik legger siste finish på den nye frisyren, og stylist Vibeke sjekker at klærne sitter som de skal. Til høyre: Catrine forvandles fra brunette til blondine. © FOTO: Gry Traaen

Les hele saken