Lurer du på hva mange gjør feil i sminkeprosessen? Hvordan du skal ta vare på huden din? Hvilken øyenskygge du bør styre unna dersom du vil unngå linjer rundt øynene?

Svarene på det, og enda litt til, får du nå!

Dyre Karterud har sitt daglige virke i TV2 sitt sminkerom og kan sine saker. Han er rett og slett en trollmann når det gjelder sminke.

Mange av programlederne i TV2 foretrekker å bli sminket av han, fremfor noen andre.

For de av oss som ikke er så heldige å få lagt den daglige makeupen av Dyre, ba vi ham om å dele sine beste skjønnhetstips med oss.

Så her kommer åtte gode tips og noen produkter Dyre liker:

1 og 2. FOUNDATION

- Jane Iredale kompaktpudder er en mineralsminke som påføres med kost. Det følger med en fikseringsspray som sprayes over ansiktet til slutt. Da sitter pudderet bedre, og huden blir ikke tørr.

3. CONCEALER

- Jeg foretrekker Kanebos penn. Den dekker uten at den virker tung.

4. ROUGE

- Jeg liker ikke solpudder, en god rouge får deg til å se frisk ut. Jeg bruker en gammel favoritt som jeg bare får tak i på nettet. Merket er Nars og fargen heter Orgasm.

Sminke

1. Kompaktpudder fra Jane Iredale, kr 490. 2. Fikseringsspray fra Jane Iredale, kr 235. 3. Concealer fra Kanebo Sensai, kr 359. Rouge fra Nars, kr 215. © FOTO: Produsentene

5. HUDEN

- La Roche-Posay er min favoritt når det gjelder solbeskyttelse. Den er lett og samtidig matt. Og jeg bruker aldri mindre enn faktor 50 i ansiktet.

6. ANSIKTET

- Det viktigste er hudpleien man gjør før man legger sminke. En god rens to ganger om dagen er viktig, samtidig som man tilfører god fukt. Jeg foretrekker Prioris fuktighetskrem. Den gir god fukt samtidig som den motarbeider rynker.

7. ØYENSKYGGE

- Med alderen kommer linjer og slapp hud rundt øynene, og da er det viktig å holde seg unna skygger med glitter og perlemor. Voksne kvinner bør velge matte skygger, og Mac har mange gode. Men like viktig som skyggen er kosten du påfører med. De som følger med skyggene er som regel ubrukelige. Kjøp gode koster med lange skaft.

8. BRYN

- Her gjør mange feil. Bruk for all del ikke kajal, den blir altfor fet. Det beste er å bruke en pudderskygge, man skal farge huden, ikke hårene. De aller fleste skal ha en lysere farge enn de tror. Makeup Store har fine farger til alle.

Sminke

5. Solkrem fra La Roche-Posay, kr 219. 6. Fuktighetskrem fra Priori, kr 1159. 7. Øyenskygge fra Mac, kr 159. Brynskygge fra Makeup Store, kr 185. © FOTO: Produsentene

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!