Reglene om hvilke farger som kan kombineres har forsvunnet. Nå er det ingenting som ser friskere ut enn nettopp dette, og trenden ser ut til å forstette utover høsten og inn i 2012.

=

OPPSIKTSVEKKENDE: Zoe Saldana leder an trenden, men Rihanna og Kim Kardishian viser også at de elsker å kombinere knalle farger. © Foto: Stella

MILAN 2010-09-25. Model on the catwalk at the Jil Sander Woman Spring / Summer 2011 fashion show, during Milan Fashion Week. Photo: Frezza/LaFata Code: 4051 COPYRIGHT STELLA PICTURES=

KNALL: Color blocking og knalle farger dundret ned catwalkene, og det er nå det gjelder. Jil Sander S/S 2011. © Foto: Stella

Denne sommeren

Om sommeren er det vanlig at det dukker opp mer klare farger og mønstre. I år har det vært litt ekstra av alt med ekstra trykk på farger. Hittil i år har vi sett mest til de åpenbare fargekombinasjonene, som eksempelvis grønt og blått og gult og brunt. De mest vågale av oss har også kombinert oransje og gult, samt lilla og grønt.

Alle aldre

Rubi Sørvik, moteansvarlig i Det Nye, mener trenden ikke er aldersbestemt.

- Ofte kan knalle farger i kombinasjon med den rette sminken ta av noen år på alderen til folk. I tillegg synes jeg ikke kvinner over 40 år skal være så redde for å vekke litt oppsikt. Personlig liker jeg best oransje og rosa, sier Rubi.

Frekk kombinasjon

Som alle vet forsvinner ofte trender før mange av oss rekker å kaste seg på eller rett og slett lære seg å like dem, men nå ser det ut til at de frekke fargene og de vågale kombinasjonene har kommet for å bli.

Denne høsten fronter kjendisdesigneren Prabal Gurung den frekkeste kombinasjonen av de alle, nemlig rødt og rosa. Det samme kan vi se hos det Londonbaserte merket Preen.

- Jeg elsker rødt og rosa. Hvis du skal kombinere rødt og rosa i for eksempel skjørt og bluse, er det fint å gå for duse sko. Rødt og rosa er en kombinasjon som også krever litt makeup, som for eksempel roser i kinnene og markerte øyne, avslutter hun.

=

LEKKERT: Rødt og rosa er noe vi vanligvis aldri ser kombinert, men nå ser det ut til å bli en trend. © Foto: Produsenten

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!